Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 31446 tot 31450
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Blok wil weer ingrijpen in woningmarkt

Hans André de la Porte: "De overheid kan wel zeggen dat meer lenen mogelijk is, maar de banken, de hypotheekverschaffers, zeggen simpelweg nee. In de meeste gevallen zeggen de banken dat de huizenkoper het zelf op moet lossen."

Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag. Blok zou hiermee opnieuw een ingreep willen doen in de woningmarkt. In februari sloot de regering met drie oppositiepartijen het Woonakkoord .

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Bezuinigingen in Europa niet de schuld van Duitsland

De bezuinigingen die in Europa worden doorgevoerd zijn niet de schuld van Duitsland. Dat heeft José Manuel Barroso - voorzitter van de Europese Commissie - gezegd in een interview met de Duitse krant Die Welt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Nederland leent opnieuw tegen negatieve rente

De Nederlandse overheid heeft maandag 2,6 miljard euro opgehaald met kortlopende leningen. De rente op de obligaties kwam opnieuw lager uit dan 0 procent.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Schroders wil Europese QE tegen deflatie

De ECB moet meer doen om de economie te stimuleren dan het verlagen van de rente. Het is tijd dat ECB-president Mario Draghi de confrontatie met Duitsland aangaat en kwantitatieve verruiming op de agenda zet.

Hoewel het direct financieren van Europese overheden via de ECB volgens het EU-verdrag verboden is, meent Zangana dat Draghi inmiddels een goed alibi heeft om zich daar toch sterk voor te maken: de snel dalende inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Waarom bankiers niet kunnen leven van 1 miljoen per jaar

Bankiers hebben een diepe psychologische nood aan geld. Op de Huffington Post staat uitgelegd waarom de grote bankiers het tegenwoordig zo moeilijk hebben op rond te komen nadat hun salarissen ‘beperkt’ werden na de financiële crisis. Het is niet gemakkelijk om te leven van slecht 1 miljoen dollar, pond, euro,... per jaar.