Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 31451 tot 31455
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Weidmann wenst Japan

ECB'S WEIDMANN WISHES JAPAN `GOOD LUCK IN THEIR EXPERIMENTS' WEIDMANN SAYS STATE INSOLVENCIES MUST BE POSSIBLE IN EURO AREA

The only sane central banker in the world, the Bundesbank's Jens Weidmann, take the prize for today's quote of the day with the following:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Wilbur Ross heeft weer eens een goed idee

De bekende investeerders Wilbur Ross is de jongste maanden een vaak geziene gast in Amerikaanse televisieprogramma’s die iets met geld te maken hebben. Hij was deze week te gast bij CNBC’s “Fast Money”, waar hij werd gepolst naar mogelijke goede ideeën voor investeerders.

Ross bekende dat het steeds moeilijker wordt om attractieve sectoren te vinden op Wall Street maar onthulde dat hij er heel recent toch nog eentje had gevonden. Hij situeert die in de commoditiessector, maar eigenlijk is het een onderdeel van de transportsector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Beleven we een bubbel zoals in 1999? Josh Brown gelooft er niets van!

Het favoriete spelletje van de waarnemers op de financiële markten is momenteel het spotten van bubbels, met daaraan steeds gekoppeld de waarschuwing dat deze bubbels op springen staan. Zowat overal wordt de aanwezigheid van bubbels vermoed, niets is nog veilig.

Inderdaad zijn er sommige factoren die de bubble-theorie kunnen voeden. Het is bv erg opvallend dat de markten – en we denken dan op de 1ste plaats aan de beurs van Wall Street – positief reageert op goed nieuws maar ook positief reageert op slecht nieuws.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Deze crisis is 30 keer groter dan die van Griekenland

Japan staat volop in de picture de laatste tijd. Vandaag komt het vooral negatief in het daglicht door de forse pandoering van de Nikkei en de sterke opstoot van de obligatierente.

Gains, Pains & Capital verwachten dat de crisis in Japan tientallen keren groter is dan hetgeen we gezien hebben bij Griekenland.

De nieuwe Japanse aanpak heeft ervoor gezorgd dat de Yen kelderde en de Nikkei als een raket omhoog schoot. De Japanse geldmachine is de drijvende kracht geweest achter de forse stijging van de Nikkei. Maar het is een nachtmerrie voor de Japanse obligaties waarbij de rentevoet op 10-jarige obligaties de hoogte in schoot en door zijn dalende trendlijn knalde (zie grafiek).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Hoe oneerlijk het in de Verenigde Staten allemaal is…

Apple werd onlangs op het matje geroepen omdat ze op een legale manier de belastingen ontduiken in de Verenigde Staten. Maar Apple is geen alleen staand geval. Onderstaande grafiek laat de discrepantie zien tussen de historisch hoge bedrijfswinsten en de historisch lage bedrijfsbelasting in de Verenigde Staten, met dank aan The Economist.