Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 31461 tot 31465
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

ECB-voorzitter: Europese bankenunie noodzakelijk

Om definitief een einde te maken aan de financiële crisis in Europa is het noodzakelijk dat de Europese leiders een centraal agentschap samenstellen waarmee banken in nood gereorganiseerd kunnen worden. Dat vindt de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

'Mogelijk strop 10 miljard bij banken Spanje'

Spaanse banken moeten nog eens tot 10 miljard euro extra opzij zetten om leningen af te dekken waarop wellicht niet meer wordt afgelost. Dat schreef de Britse zakenkrant Financial Times donderdag op basis van interne ramingen van de Spaanse centrale bank.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Weidmann wenst Japan

ECB'S WEIDMANN WISHES JAPAN `GOOD LUCK IN THEIR EXPERIMENTS' WEIDMANN SAYS STATE INSOLVENCIES MUST BE POSSIBLE IN EURO AREA

The only sane central banker in the world, the Bundesbank's Jens Weidmann, take the prize for today's quote of the day with the following:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Wilbur Ross heeft weer eens een goed idee

De bekende investeerders Wilbur Ross is de jongste maanden een vaak geziene gast in Amerikaanse televisieprogramma’s die iets met geld te maken hebben. Hij was deze week te gast bij CNBC’s “Fast Money”, waar hij werd gepolst naar mogelijke goede ideeën voor investeerders.

Ross bekende dat het steeds moeilijker wordt om attractieve sectoren te vinden op Wall Street maar onthulde dat hij er heel recent toch nog eentje had gevonden. Hij situeert die in de commoditiessector, maar eigenlijk is het een onderdeel van de transportsector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Beleven we een bubbel zoals in 1999? Josh Brown gelooft er niets van!

Het favoriete spelletje van de waarnemers op de financiële markten is momenteel het spotten van bubbels, met daaraan steeds gekoppeld de waarschuwing dat deze bubbels op springen staan. Zowat overal wordt de aanwezigheid van bubbels vermoed, niets is nog veilig.

Inderdaad zijn er sommige factoren die de bubble-theorie kunnen voeden. Het is bv erg opvallend dat de markten – en we denken dan op de 1ste plaats aan de beurs van Wall Street – positief reageert op goed nieuws maar ook positief reageert op slecht nieuws.