Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 31486 tot 31490
Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Paus Franciscus roept leiders op einde te maken aan de tirannie van het geld

He said free-market capitalism had created a “tyranny” and that human beings were being judged purely by their ability to consume goods.

Money should be made to “serve” people, not to “rule” them, he said, calling for a more ethical financial system and curbs on financial speculation.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Stresstest banken EU uitgesteld tot 2014

De Europese Bankautoriteit (EBA) stelt de volgende formele stresstest voor de Europese bankensector uit tot 2014.

Het uitstel moet de Europese Centrale Bank (ECB) tijd geven om onderzoek te doen naar de kwaliteit van bezittingen van banken in de Europese Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Platina, Palladium en Uranium

Rick Rule van Sprott Global Resource Investment ziet veel potentieel in de vorm van platina, palladium en uranium de komende jaren. Op een meeting stelde hij vragen aan het publiek. De antwoorden, of het gebrek eraan, tonen aan hoe gevaarlijk de situatie is op de financiële markten en dat de edelmetalen niet reageren zoals ze zouden moeten doen, aldus

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Al het personeel van Swissport weer aan het werk

Na een staking die goed vier dagen geduurd heeft, zijn in de vooravond ook alle aanwezige arbeiders van bagageafhandelaar Swissport weer aan het werk gegaan. Dat bevestigen twee vakbondsafgevaardigden. "De staking wordt morgen niet meer erkend", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

10 voorbeelden van een ontplooiende economische crash

Het is niet omdat de aandelenbeurzen op hoog niveau presteren, dat alles goed gaat in de wereld. In tegendeel. Europa hangt in de touwen en twee van de drie grootste economische landen zien hun economie verslechteren (China en Japan). Een bubbel is altijd het grootste vlak voor hij barst stelt