Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31506 tot 31510
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Rente op Japanse staatsschuld loopt snel op

De rente op Japanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar is razendsnel gestegen. De rente ging in twee dagen tijd van 0,6% naar 0,79%, een stijging van bijna één derde. De Japanse staatsschuld is zo groot dat een verhoging van de rente desastreus is voor de begroting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

“Potentieel van Facebook wordt sterk onderschat”

In de U.S. is geen aandeel meer omstreden dan Facebook, waarbij we Apple even terzijde laten. De IPO heeft veel investeerders met een ontevreden gevoel opgezadeld, wat tot gevolg heeft dat Facebook voor- maar vooral veel tegenstanders heeft.

Leon Cooperman van Omega Advisors heeft zich tot het kamp van de minderheid bekeerd, hij is 1 van de weinige fund managers die een aankoop van de aandelen Facebook wel ziet zitten. Cooperman is echter onmiddellijk bereid om de discussie met het andere kamp aan te gaan.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Eurozone nog steeds verlamd toont onderzoek van Fitch

Een meerderheid van de Europese beleggers is van mening dat de crisis in de eurozone nog niet over is, waarbij zwakke economische groeivooruitzichten de belangrijkste zorg is, toont een enquete van Fitch Ratings maandag aan.

Beleggers die de houdbaarheid van de huidige financiele marktsterkte betwijfelen, zijn onder te verdelen in twee kampen; 29% heeft het gevoel dat dit een kortstondige periode van marktkalmte betreft, en 30% stelt dat de markt irrationeel uitbundig is en het zwakke economische vooruitzicht voor Europa negeert.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Cyprus: “De eurogroep spit verder”

De ministers van Financiën van de eurogroep zullen waarschijnlijk tijdens hun bijeenkomst vandaag in Brussel de eerste tranche van de noodhulp ter waarde van drie miljard voor Cyprus deblokkeren. “Twee miljard euro zal half mei worden overgemaakt, het laatste deel eind juni”, verduidelijkt Politis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Ook beleggers ongerust over SARS-virus

De ontdekking van een nieuwe variant van het SARS-virus leidde maandag ook op de aandelenmarkten tot ongerustheid. Luchtvaartmaatschappijen behoorden tot de sterkste dalers, omdat uitbraken van besmettelijke ziektes grote gevolgen kunnen hebben voor het vliegverkeer.