EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31521 tot 31525 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Buy and hold silver and gold?

Vannacht ging het plots hard, maar ook nu blijven goud en zilver maar naar een bodem zoeken. Beide edelmetalen staan op intraday lows, respectievelijk op -4% en -5%. Goud nadert daarbij met zevenmijlspassen de grens van 1200 dollar, die vaak wordt genoemd als het niveau waaronder goudwinning niet meer rendabel zou zijn voor mijnbouwbedrijven. 

Jim Rogers kocht een paar dagen geleden goud bij. Hij zal niet toegeven dat hij spijt van zijn timing heeft, maar goud is inmiddels weer een stuk goedkoper geworden. Op Kitco.com, het digitale schoolplein voor goudbeleggers, klinkt de hartstochtelijke oproep 'Don't get caught up with the panic of herd'. Vasthouden wat je hebt, de fysieke vraag trekt aan en technisch analyse zou een bodem rond de 1200 dollar voorspellen.

Lees verder op iex.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Bodemvissen in goudmijnen

Dat goud al tijden lager gaat, zal voor weinig lezers als een verrassing komen. De goudprijs zette in september 2011 zijn record neer boven 1900 dollar en ging daarna gestaag lager. Ook in 2012, ondanks een lichte stijging op jaarbasis, wist de prijs per saldo nooit echt meer uit te breken.

In 2013 ging het van kwaad naar erger. Goud dook uiteindelijk door de jarenlange steun rond 1550 dollar. Vandaag noteert de goudprijs alweer onder 1300 dollar. Hiermee is 3 jaar koerswinst voor het edelmetaal in rook opgegaan.

Lees verder op iex.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Goudprijs blijft onder druk door 'taper' angst Fed

De goudprijs zakt ook woensdag verder weg, nog altijd onder druk door de angst dat de Amerikaanse Federal Reserve nog dit jaar een start maakt met het afbouwen van zijn obligatie-opkoopprogramma.

Omstreeks 11.45 uur noteert de augustusfuture voor goud op $1.224,00 per troy ounce, een verlies van 4,0%, of $51,00. De julifuture voor zilver verliest 5,8%, of $1,14 en noteert op $18,40 per troy ounce.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Gelooft u nog in goud?

De dataspecialisten bij Bloomberg zeggen dat de daling van het goud met zo'n 22 procent sinds april betekent dat het gele metaal (foto Reuters) op weg is naar zijn slechtste kwartaalprestatie sinds... 1920. 

De dataspecialisten bij Bloomberg zeggen dat de daling van het goud met zo'n 22 procent sinds april betekent dat het gele metaal (foto Reuters) op weg is naar zijn slechtste kwartaalprestatie sinds... 1920. 

U weet wel, 1920 was het jaar dat Houdini nog volop actief was, Gandhi zijn geweldloos protest tegen de Britten vorm gaf, Al Capone van New York naar Chicago verhuisde en Adolf Hitler zijn Nazi partij organiseerde. 

Waarom zakt het goud? Collega Stijn Demeester analyseerde de toestand in de krant van vandaag. Door de aankondigingen van de Fed die rentestijgingen veroorzaakten, door nieuwe taksen en financieringsbelemmeringen in India (waar mensen graag goud kopen) en het einde van het huwelijksseizoen daar, het feit dat er vooralsnog geen hyperinflatie in zicht is. Gevolg: zowat iedere zakenbank verlaagde de verwachtingen voor de goudprijs. 

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013

Het Chinese schaduwbanksysteem in beeld

Onderstaande grafiek geeft een beeld over het ontstaan van het Chinese schaduwbanksysteem en waarom de Chinese overheid daar weinig vat op heeft. De Chinese overheid is erin geslaagd de kredietcreatie bij de Chinese banken te verlagen, maar slaagde er niet in om de niet-Chinese banken en niet-financiële bedrijven tegen te houden steeds meer kredieten te maken.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs