Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 31541 tot 31545
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Steeds meer jongeren onder de armoedegrens

In België leefden drie jaar geleden 12,8 procent van de kinderen en jongeren tot zeventien jaar onder de armoedegrens. Drie jaar voordien was dat slechts 10,02 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In nagenoeg de helft van de drieëndertig lidstaten van de organisatie werd een stijging opgetekend, maar alleen in Turkije, Spanje, Slovenië, Hongarije en België werden toenames van meer dan 2 procent geregistreerd. Volgens de OESO moet een mogelijke verklaring worden gezocht in de stijging van de werkloosheid bij eenoudergezinnen en jonge ouders, zoals ook in vele andere landen het geval is. Ook het hoge niveau van werkloosheid en armoede onder migranten zou in België aan de trend hebben bijgedragen. De OESO zegt wel verrast te zijn door de grote stijging omdat uit ander onderzoek blijkt dat de Belgische welvaartsstaat relatief goed functioneert. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Bedienden Swissport hervatten het werk, arbeiders staken voort

De arbeiders bij Swissport gaan voorlopig nog niet aan het werk, de bedienden wel. Dat is na een personeelsvergadering vernomen uit vakbondsbronnen. De vakbonden en directie bereikten gisterenavond een akkoord, maar de staking op Brussels Airport is duidelijk nog niet voorbij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Zorgkosten per Nederlander: 5500 euro

92,7 miljard euro is er afgelopen jaar uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. Per hoofd van de bevolking komt dat neer op 5535 euro per persoon in 2012.

Dat is 3,7% meer dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van het CBS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Chinese centrale bank wordt met dilemma geconfronteerd

Inflatie en inflatie zijn twee. Er is namelijk consumenteninflatie en er is productie-inflatie, beiden kunnen in tegengestelde richting bewegen. Dat is nu precies het probleem waar de People’s Bank of China mee geconfronteerd wordt. De Chinese centrale bank wordt zodoende met een dilemma geconfronteerd.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hongkong op weg naar 5.000 elektrische taxi’s

De Chinese autoproducent BYD leverde deze week de eerste 45 elektrische taxi’s van het model e6. Het is een eerste stap naar een elektrisch wagenpark.