EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
23
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31546 tot 31550 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 2)

Een volledig vrij bankstelsel en een volledig consequente goudstandaard zijn tot dusver nog niet bereikt. Maar reeds voor de 1e Wereldoorlog was het bankstelsel in de Verenigde Staten (en in de meeste andere landen van de wereld) op goud gebaseerd en was het bankwezen, ook al kwam de overheid nu en dan tussenbeide, toch nog betrekkelijk vrij te noemen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

De economische geschiedenis van Amerika in Ă©Ă©n grafiek

De ontwikkeling van respectievelijk, de S&P, de Dow Jones, goud, zilver, ruwe olie, schuld t.o.v. BBP en 10y staatsobligatie sinds 1850. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

Gary Shilling: “Vergeet het maar, de rente in de VS gaat nog lager!”

Ultra-beer Gary Shilling doet nog steeds waar hij goed in is: een duistere toekomst voorspellen voor de financiële markten.

Ultra-beer Gary Shilling doet nog steeds waar hij goed in is: een duistere toekomst voorspellen voor de financiële markten.

De eerste chef-economie bij zakenbank Merill Lynch laat er geen misverstand over bestaan dat we ons nog steeds in grote golf van deleveraging bevinden, waarbij hij nog altijd lagere rentestanden voorziet. De stierenmarkt in Amerikaanse staatsobligaties is nog volop bezig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

Pimco ziet grote kans op wereldwijde recessie

Van tijd tot tijd komt de wereld in een recessie terecht. Dit is een normaal economisch fenomeen. De kans is momenteel groter dan 60 procent dat we binnen drie tot vijf jaar een nieuwe wereldwijde recessie zullen beleven, dat zegt asset-allocatiespecialist Saumil Parikh van Pimco. Een globale recessie wordt meestal aanzien als de globale economische groei minder dan 2 procent bedraagt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het goud. Vorige week werd de importheffing op goud al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van goud aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om goud te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid goud die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Lees verder op
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs