Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 3156 tot 3160
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Dow Jones naar 20.000 punten

De Dow Jones index heeft vandaag voor het eerst in de geschiedenis de grens van 20.000 punten doorbroken. Ook andere Amerikaanse beursindices als de S&P 500 en de Nasdaq staan op recordhoogte. Het positieve sentiment op de aandelenmarkt is voor een belangrijk deel te danken aan Donald Trump, die een besluitvaardige indruk maakt en die zijn belofte lijkt na te komen om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Video: Gaddafi over Oekraene (2009)

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Amerikanen met medewerking van de NAVO de regering van Libië omver wisten te werpen, waarbij Gaddafi op brute wijze vermoord werd. Niet alleen wist de Libische leider welk lot hem te wachten stond, ook voorspelde hij met grote nauwkeurigheid de enorme vluchtelingenstroom richting Europa. In dit interview uit 2009 analyseerde hij de situatie in Oekraïne.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Grafiek: Centrale banken keren terug naar goud

De financiële crisis van 2008 was voor centrale banken een keerpunt in de geschiedenis. Brachten ze in de aanloop naar de crisis nog structureel goud op de markt, sinds de crisis zijn centrale banken juist weer gaan kopen. De volgende grafiek laat zien dat de publieke goudvoorraden wereldwijd sinds 2008 met meer dan 3.000 ton zijn toegenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Trump gaat oliepijpleidingen Keystone XL en Dakota goedkeuren

De Amerikaanse president Donald Trump zou vandaag het licht op groen zetten voor de bouw van de oliepijpleiding Keystone XL, die Canada met de VS verbindt. Dat melden verscheidene Amerikaanse media.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Erdogan vraagt zijn volk in een referendum de macht… tot 2029

In Turkije heeft president Recep Tayyip Erdogan start gegeven van de laatste fase van een parcours dat zijn macht over het land nog moet versterken.

Hij heeft immers bekend gemaakt een aantal grondwetswijzigingen, door het Turkse parlement goedgekeurd, in een referendum aan de bevolking te zullen voorleggen.