Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 31551 tot 31555
Bron: co.uk
Geplaatst: zondag 12 mei 2013

How Bretton Woods reshaped the world

In the summer of 1944, delegates from 44 countries met in the midst of World War II to reshape the world's international financial system.

The location of the meeting - in the plush Mount Washington Hotel in rural Bretton Woods, New Hampshire - was designed to ensure that the delegates would have no distractions, and no pressure from lobbyists or Congressmen, as they worked on their plans for post-war reconstruction.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Frankrijk is het moe zich aan te passen

Frankrijk is "aanpassingsmoe" nu de overheid steeds meer beleidsaanpassingen moet maken om economische groei te creëren en werkloosheid in te perken. Dat heeft Pierre Moscovici, de Franse minister van Financiën, tegen Bloomberg Television gezegd tijdens de G7-bijeenkomst in het Britse Aylesbury.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Europese ontwikkelingsbank overweegt bedrijven te steunen

Dit zegt de president van de ontwikkelingsbank, Suma Chakrabarti, zo meldt persbureau Reuters.

Eerder gaven de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al aan bezorgd te zijn over de onwil van banken om uit te lenen aan bedrijven.  

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Haviken krijgen de overhand in Poetins regering

Met het ontslag van onder-premier Vladislav Surkov is een van de meest prominente liberalen uit het Russische kabinet verdwenen. De machtsbalans in Moskou lijkt in het voordeel van de haviken te zijn verschoven.

Surkov werd afgelopen woensdag uit zijn ambt ontheven, nadat hij als enige minister tijdens een televisieuitzending van een kabinetsberaad zijn stem tegen Poetin had verheven. Zijn aanstelling als onder-premier iets meer dan een jaar eerder was al een demotie. Daarvoor diende hij als een van Poetins voornaamste strategen. De verkiezingsnederlaag van de regeringspartij eind 2011 was blijkbaar echter reden om hem op een zijspoor te zetten. Verenigd Rusland verloor toen 15 procent van de stemmen ten opzichte van de vorige verkiezingen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

'Meer faillissementen door beleid banken'

Dit zegt curator Louis Deterink in een gesprek met NRC Handelsblad. Hij was onder andere actief bij Daf en Fokker toen die bedrijven in de problemen kwamen.

Volgens Deterink zijn banken minder bereid geworden om een faillissement te voorkomen. Voor de crisis kwam 70 procent van de noodlijdende bedrijven er weer bovenop doordat de bank minder streng beleid ging voeren, aldus de curator. Hij zegt dat financiële instellingen dit beleid niet meer voeren.