Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 31556 tot 31560
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Miljoenen Italianen leven in armoede

Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten.

In de laatste 2 jaar van aanhoudende economische recessie in Italië is het aantal inwoners dat in armoede leeft, verdubbeld tot 8,6 miljoen. Dat is ongeveer 14 procent van de bevolking.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Death cross bij US obligaties in de maak

Beleggers dumpen de 10 Y US Treasurie de laatste tijd waardoor de rentevoet gestegen is. Maar dit kan slechts van tijdelijk aard zijn als er zich een death cross afspeelt op de obligatiemarkt. Dit technisch fenomeen kan ervoor zorgen dat de rentevoeten terug gaan dalen zegt CNN Money.

Een death cross gebeurt wanneer het 50-daags gemiddelde door het 200-daags gemiddelde zakt. Het 50-daags gemiddelde staat momenteel op 1,82 % en het 200-daags gemiddelde op 1,78 %. Maar het 200-daags gemiddelde zit in een stijgende lijn en het 50-daags gemiddelde zit in een dalende lijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bouman: geen fundament onder beursrally

Er is geen fundament onder de huidige beursrally, in ieder geval niet vanuit de macro-economie.

Dat zegt Mathijs Bouman, beurscommentator, op RTL Z. ''Als je kijkt naar de laatste weken, dan heeft de beurs het uitzonderlijk goed gedaan. Elke keer pakken we weer nieuwe jaar- of tweerecords. Als we doorgaan zoals nu, dan koersen we af op weer het hoogste slot van het jaar. Het zou ook het hoogste slot sinds april 2011 zijn'', aldus Bouman.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Goud de hoogte in door positieve woorden FED

Goud is dol op nieuws wat vanuit de FED naar buiten komt. Ook dit keer is het niet anders. De goudkoers steeg op het nieuws dat de FED voorlopig niet gaat stoppen met het stimuleringsprogramma. Op dit moment staat de goudprijs op een stand van 1382 dollar per troy ounce, wat een stijging is van 0,4 procent. Daarnaast kan goud misschien nog een opkrikker verwachten, aangezien Ben Bernanke binnenkort voor het Congres gaat vertellen wat de verwachtingen zijn voor de economie in Amerika.

De dollar is wat afgezwakt door het bericht van de FED dat het nog niet van plan is om te stoppen met de opkoopprogramma’s, omdat het herstel van de economie nog niet zo stabiel is als men eerder dacht. De afgelopen zwakte goud juist af door geluiden in de markt dat een verzwakking van de stimuleringsmaatregelen eraan zat te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wachtlijsten voor de aankoop van goud!

De prijsval bij het goud werd op de 1ste plaats veroorzaakt door een verkoopgolf bij de ETF’s, de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is de impact van de ETF’s op de goudmarkt veel kleiner dan men denkt.

In 2012 waren de ETF’s maar goed voor circa 6 percent van de totale vraag naar goud. Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, rapporteerde dat die beleggingsfondsen in q1 nog 2 percent meer goud bezaten dan in q1 2012.