Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 31556 tot 31560
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Faillissementen laten elfde recordmaand op rij optekenen

Tijdens de maand april zijn in België 1.092 bedrijven failliet gegaan. Dat betekende een stijging met 14,3 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Volgens het kantoor dienden nooit eerder in de geschiedenis tijdens de maand april zoveel faillissementen gemeld te worden. Daarmee wordt al elf maanden op rij een faillissementsrecord opgetekend. Graydon merkte verder op dat tijdens de eerste vier maanden van dit jaar in totaal al 4.258 bedrijven failliet zijn gegaan. Ook dat betekent een nieuw record. Tegenover de eerste vier maanden van vorig jaar nam het aantal faillissementen met 16,5 procent toe. Graydon wijst erop dat er vooral een opvallende toename wordt opgemerkt bij besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (bvba) en coöperatieve vennootschappen (cv), wat er volgens de consulent op wijst dat ook zowel kleine als grote ondernemingen door de economische crisis worden getroffen. (MH)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Hier gaan we… de Zwitsers willen hun goud repatriëren!

Een opvallende trend is dat verschillende landen hun goudvoorraden opnieuw naar het eigen land willen terughalen. Dat was recent onder meer het geval met Duitsland, dat het eigen goud liefst weer in de kluizen van de Bundesbank zou zien opgeslagen.

Maar ook in Zwitserland broeit een gelijkaardige beweging, de Zwitsers willen hun goud repatriëren. Het betref meer bepaald een initiatief van de Zwitserse Volkspartij die de Zwitserse centrale bank onder druk wil zetten om te stoppen met het verkopen van de goudvoorraden.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

22,4% van de Belgische jongeren heeft geen werk

Hoger diploma niet langer ticket voor een job © photo news.Het aantal jongeren dat vruchteloos een baan zoekt blijft stijgen. In totaal zitten in ons land 61.000 jongens en meisjes onder de 25 zonder werk. Volgens Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Commissie, bedraagt de jeugdwerkloosheid in België 22,4 procent. Opvallend: de sterkste stijging zit bij de groep midden- en hooggeschoolde jongeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Kostprijs goudproductie naar $ 2.000/ounce

Volgens een onderzoek van de Earth Resource Group, zal de kostprijs voor de goudproductie over 10 jaar stijgen naar $ 2.000 per ounce. De laatste 5 jaar stegen de kosten voor de goudmijnen al gemiddeld met 17 % per jaar. Hoewel de sector de kosten stilaan terug onder controle krijgt, zal dit slechts van tijdelijke duur zijn aldus

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Vele ondernemers ontmoedigd door crisis en overheidsbeleid

Zes op de tien Vlaamse ondernemers zou niet meer met een eigen zaak starten. Dat is volgens de krant Het Laatste Nieuws gebleken uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij meer dan zevenhonderd ondernemers. De pessimistische houding bij de ondernemers is volgens de zelfstandigorganisatie ingegeven door de aanhoudende economische moeilijkheden. Voor het uitbreken van de crisis bleek slechts een kwart van de ondervraagden zware twijfels te hebben over het ondernemerschap. Naast het ongunstige economische klimaat vormen ook de hoge lasten en het weinig bedrijfsvriendelijke beleid van de overheid volgens de organisatie een rem op het enthousiasme van de Vlaamse ondernemers. De onderzoekers stelden verder vast dat 68 procent van de ondervraagden andere zou afraden om zelfstandige te worden, maar anderzijds geeft 75 procent aan zijn bedrijf zo lang mogelijk in stand te willen houden. (MH)