Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 31561 tot 31565
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Europese ontwikkelingsbank overweegt bedrijven te steunen

De Europese bank voor wederopbouw en ontwikkeling (EBRD) overweegt kleine bedrijven in opkomende landen in Europa te steunen door onder andere directe leningen te verstrekken.

Dit zegt de president van de ontwikkelingsbank, Suma Chakrabarti, zo meldt persbureau Reuters.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Centrale bankiers verantwoordelijk voor ‘aandelenzeepbel’

In november 2010 publiceerde Gewoon-Nieuws een artikel met de kop “Bankiers zijn uit op ondergang economie“. In dat artikel besteedden wij aandacht aan het gegeven dat de centrale bank van Amerika, de Federal Reserve (Fed) en ook de Europese Centrale Bank (ECB), verlengstukken zijn van de grote particuliere banken. Ook maakten wij melding van het feit dat alle grote beurscrashes plaatsvonden onder regie van deze bankiers, met het doel economieën om zeep te helpen en er zelf wijzer van te worden. Gewoon-Nieuws kreeg veel commentaar op dat artikel waarvan het belangrijkste commentaar inhield, dat banken er totaal geen belang bij zouden hebben om op de ondergang van de economie uit te zijn.We zijn inmiddels 2,5 jaar  en duizenden miljarden dollars en euro’s aan extra gecreëerd geld (QE1,2,3. LTRO1,2) verder zonder dat de economie ook maar enig teken vertoont van een eigen, krachtig en blijvend herstel.  Zonder verantwoording schuldig te zijn aan de overheden kunnen centrale banken net zoveel geld creëren als zij maar willen. Particuliere Banken lenen dit geld vervolgens van de centrale bank en lenen het weer uit aan particulieren, bedrijven en de overheid tegen een rentevergoeding.  Tenminste, zo zou het moeten zijn. De rente die de  banken moeten betalen aan de Fed en de ECB is sinds het uitbreken van de crisis historisch laag en daar zou het bedrijfsleven van kunnen profiteren. Maar omdat de banken categorisch weigeren om kredieten te verstrekken aan het bedrijfsleven, is dit een enorme rem op het economisch herstel. Zodoende blijft de economische groei achterwege met alle nare gevolgen van dien.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Europa heeft drie keuzemogelijkheden en alle drie zijn ze even slecht

Nog meer renteverlagingen zal de Europese economie niet uit het slop halen, dus zal de Europese Unie andere mogelijkheden moeten aftasten.

Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, denkt dat Europa drie keuzemogelijkheden heeft en alle drie zijn ze even slecht.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Over de 36-jarige monetaire cyclus

Allereerst moet je je natuurlijk afvragen wat er verstaan wordt onder een cyclus. Zelf ga ik er maar vanuit dat dit het tijdsverloop betreft tussen top- en bodemwaarde van de te onderzoeken zaak.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 mei 2013

Beke: EU met twee maten en twee gewichten kan niet

CD&V vindt dat de Europese Commissie voor alle lidstaten even streng moet zijn bij de controle van de nationale begrotingen. Dat zei CD&V-voorzitter Wouter Beke vandaag op een studiedag van de partij over Europa. De Vlaamse christendemocraten vinden dat enkel meer Europa kan zorgen voor meer economische groei en welvaart.