Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 31571 tot 31575
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Krimp industrie eurozone kleiner dan gedacht

De industrie in de eurozone is in april iets minder sterk gekrompen dan eerder gedacht. Dat bleek donderdag uit nieuwe ramingen van onderzoeksbureau Markit.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Centrale banken kopen steeds vaker aandelen

Centrale banken kopen steeds meer aandelen, zo schrijft Bloomberg. Uit een enquête onder zestig centrale bankiers blijkt dat aandelen steeds vaker gezien worden als serieus alternatief voor staatsobligaties. De Zwitserse, Israelische, Tsjechische, Koreaanse en Japanse centrale bank doen het al.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Fed blijft $85 miljard per maand opkopen, gaat mogelijk meer doen

De Federal Reserve blijft maandelijks $85 miljard aan schulden uit de markt halen. Dat kan meer en minder worden, naargelang de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en de inflatie. Het ligt niet in lijn der verwachting dat de Fed spoedig zal stoppen met stimuleren. De schuldenberg wordt steeds groter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

20 signalen van een economische depressie in Europa

De grote depressie 2.0 ontwikkelt zich in snel tempo in Europa. Hiermee lijkt Europa het voortouw te nemen van een globale depressie zoals in de jaren ' 30. De maatregelen die genomen worden, hebben een desastreus effect. De steeds toenemende maatregelen in de Verenigde Staten lijken ook steeds minder effect te hebben. We zijn op weg naar een nieuwe grote depressie, in Europa is deze al volop aan de gang.

verzamelde 20 signalen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

VS zet volgende stap om banken aan banden te leggen

In Amerika wordt er hevig discussie gevoerd over de hefboom die de banken mogen gebruiken. De Federal Reserve wil de Amerikaanse banken verplichten om hun hefboom te verlagen om zo de systeemrisico's te verminderen. De Fed wil zelfs strengere regels invoeren dan de internationale normen in het nieuwe Basel-III akkoord.