Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 3161 tot 3165
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

Grootste Goud ETF groeide 179 ton in 2016

De grootste goud ETF zag een instroom van 179 ton goud aan nieuwe beleggingen. Er was een sterke correlatie tussen de goudprijs en het aantal participaties. Maar beleggers verkochten in de laatste....

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

Chinese digitale economie creëert ruim 400 miljoen banen

De snelgroeiende digitale economie creëert in China de volgende twintig jaar 415 miljoen extra arbeidsplaatsen. Daarbij zullen een aantal repetitieve en voorspelbare functies worden opgeslorpt, maar in totaliteit zullen veel meer opportuniteiten worden geboden.

Dat blijkt uit een rapport van analist Boston Consulting Group en de Chinese denktank AliResearch.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

In de VS wordt een nieuwe lening populair en ze vertoont veel gelijkenis met de ‘subprimes’

In de VS groeit een kredietbubbel die opvallend veel gelijkenis vertoont met die van de zogenaamde rommelkredieten (subprime), die de basis zou leggen voor de financiële crisis van 2008.

Het gaat om PACE-leningen, waarbij PACE staat voor Property Assessed Clean Energy, dat zijn leningen die in 34 verschillende staten door lokale overheden worden toegekend in samenwerking met een reeks financiële instellingen. Ze laten eigenaars toe hun woning uit te rusten met zonnepanelen, raamisolatie en koelsystemen en ook andere energie-efficiënte maatregelen door te voeren. Maar naast hun aantal nemen ook de problemen met deze leningen toe.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

Weer een matig jaar

Volgens de Wereldbank was 2016 het slechtste jaar voor de wereldeconomie sinds de crisis, maar zal het in 2017 beter gaan. BNR’s macro-econoom Kees de Kort geloof daar totaal niet in.

'De Wereldbank rekent op aantrekkende groei in de opkomende economieën, maar wat we de afgelopen maanden aan het leren zijn is dat de problemen in deze economieën niet kleiner maar juist groter worden', aldus De Kort. 'In Brazilië is de daling eruit en ook in Rusland gaat het wat beter, maar andere grote, opkomende landen laten een minder rooskleurig beeld zien. In Korea, Mexico, Turkije, India en China is de groei langzaam maar zeker aan het afzwakken.'

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 11 januari 2017

Le Pen wil Franse autoproducenten terug naar Frankrijk halen

De productie van Franse autovertuigen en andere industriële goederen moet terug naar het thuisland worden gehaald. Dat heeft Marine Le Pen, voor het extreem-rechtse Front National kandidate voor de Franse presidentsverkiezingen, gezegd.

De politiek van repatriëring, die in de Verenigde Staten ook een speerpunt van het beleid van toekomstig president Donald Trump lijkt te worden, is volgens Le Pen een bewijs van economisch patriottisme en intelligent protectionisme.