Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31636 tot 31640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Duitsland stoort zich (vooral) aan 2 dingen in Frankrijk

Ludovoic Subran, chief economist en director economic research bij Euler Hermes, verwijt de Franse regering dat ze veel te weinig oog heeft gehad voor investeringen en incentives voor bedrijven. Daarmee heeft ze zich een bedrijfsonvriendelijk karakter aangemeten.

De regering in Parijs probeert dat negatief imago kost wat kost kwijt te raken, maar dat ziet Subran niet op 1, 2, 3 lukken. Vertrouwen vertrekt namelijk te paard maar komt te voet terug. Een niet onbelangrijke factor is dat Frankrijk de relaties met Duitsland heeft laten verzuren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Waar blijft het goud van het GLD fonds?

Beleggers verkopen hun aandelen in het GLD fonds, want goud is niet meer hip. Je moet aandelen hebben, want daar verdien je tenminste wat op. Alleen dit jaar is er al bijna 300 ton goud uit het ETF gehaald. Waar is dat goud gebleven?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

'Schuldherschikking Europese banken naar Cypriotisch model in september'

Enkel een schuldherschikking naar Cypriotisch model kan de eurozone redden. Dat schrijft Willem Buiter, de chief economist van de Citigroup, in een opiniestuk in de Financial Times. Volgens Buiter is de eurozone op weg naar een twee- tot driejarige recessie die gevolgd zal worden door een lauw herstel - en dat enkel en alleen als de politici de zaken goed aanpakken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Grootste krimp industriële productie sinds 2009

De gemiddelde productie van de Nederlandse industrie is in maart 2013 fors gedaald. Er werd 5,3%  minder geproduceerd in vergelijking met een jaar geleden. De krimp was veel groter dan een maand eerder, toen de industrie nog 1,3% minder produceerde op jaarbasis. Het is de grootste krimp van de productie sinds 2009.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Krimp Italiaanse industrie houdt aan

De krimp van de productie in de Italiaanse industrie heeft in maart aangehouden. Dat blijkt uit cijfers die het Italiaanse bureau voor de statistiek vrijdag publiceerde. Het is de 19e maand op rij dat de industriële productie in het land krimpt.