Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31641 tot 31645
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

3D-printing is een technologisch walhala

Met 3D-printing lijkt The Sky the limit. De sector staat voor een gigantische technologische revolutie.  Je kunt je vandaag de dag nog niet voorstellen hoe groot de uiteindelijke sector ooit zal worden. Dit heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Maar met elke technologische vernieuwing, geef je ook The Dark Site extra middelen.

Zo was er recent het bericht dat je nu ook geweren kan uitprinten. En er zijn soms grote vraagtekens bij producten met copyright en patenten. Maar zoals elke industrie zijn uitdagingen heeft, zal het 3D landschap ook hier een oplossing voor vinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Chinese invoer van goud vanuit Hong Kong bereikt recordniveau

Het goud slaagt er voorlopig niet meer in om een vuist te maken, elke poging om de goudprijs naar hogere niveaus te tillen blijkt voorlopig tot mislukken gedoemd. Daardoor zijn de kansen op een verdere correctie onmiskenbaar aanwezig, we schatten die kansen zelfs vrij hoog in.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Money for nothing (and your slaves for free)

Vorige week besloot de ECB tot het verlagen van de rente die banken moeten betalen als ze van de ECB geld willen lenen met maar liefst 25 basispunten, een kwart procentpunt, tot een all time low half procent. Het tarief dat de banken ontvangen als ze overtollige middelen bij de ECB willen stallen liet Draghi overigens ongemoeid. Dat tarief staat al tijden op nul procent. En gisteren hoorden we dat de Duitse regering heeft ingestemd met een centraal toezicht op de Europese bankensector. En dat toezicht komt in handen van de... ECB. In de column van vandaag leg ik uit waarom dit een grote fout is.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

De overlever van 2012: €uropa

Het extreem gevaarlijke jaar 2012 is Europa goed doorgekomen. We balanceerden op de rand van de afgrond, maar wisten tijdig de weg (richting Berlijn) terug te vinden, schrijft de Spaanse Europacommentator José Ignacio Torreblanca in El Pais.

Precies een jaar geleden was de ernstige economische crisis in Europa veranderd in een existentiële crisis waarbij het voortbestaan van de euro op het spel stond. Omdat alle wegen in Europa naar Berlijn leiden, was de vraag wat Angela Merkel ging doen. Niet veel, zo leek het. Waarna sommige financiers niet langer speculeerden op het overleven van de euro, maar op de ondergang daarvan.

Bron: tijd.be
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Dollar sloopt grens van 100 yen

De dollar is voor het eerst in vier jaar meer dan 100 yen waard. Terwijl de Japanse centrale bankiers de geldpersen overuren laten draaien, stijgt de speculatie dat hun Amerikaanse collega's binnenkort iets minder hard biljetten bijdrukken.