Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 31646 tot 31650
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Nikkei in de lift na daling yen

De beurs in Tokio zat vrijdag flink in de lift. Een verdere verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde voor een optimistisch stemming onder beleggers. De Nikkei sloot 2,9 procent in de plus op 14.607,54 punten. De Japanse beurs won deze week 6,7 procent.

De Amerikaanse dollar was vrijdag voor het eerst in 4 jaar tijd meer dan 100 yen waard. Dit zorgde vooral voor stevige koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven, die hun concurrentiepositie en winstgevendheid zien verbeteren door de goedkopere Japanse munt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

De rijkste personen ter wereld kennen deze succesvolle strategie

De meeste beleggers lezen en zoeken in de media naar de verkeerde zaken. Ze zijn op zoek naar tips en aanleidingen die je als belegger in een klap rijk kunnen maken. Helaas zijn deze tips uiterst zeldzaam, het is als de lotto winnen; het gebeurt, maar het is maar voor weinigen weggelegd. Je kunt beter beleggen in globale dominante bedrijven, de rijkste personen ter wereld kennen deze succesvolle strategie al lange tijd (zoals Warren Bufett).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

3 essentiële feiten over goud

Op advfn leggen ze 3 essentiële feiten uit over goud die belangrijk zijn voor iedere belegger. Ben je nu voor of tegen goud, deze feiten moet iedereen in overweging nemen. Je mag nooit verliefd worden op een bepaalde activa in je portefeuille, dit geldt ook voor goud. Maar goud wordt meestal niet goed begrepen zeggen ze op advfn, daarom deze 3 feiten over goud:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Uw nieuwbouwwoning staat er over 500 jaar nog

Ik wilde een originele blogpost schrijven over iets wat pas in een flits tot me doordrong : er worden elk jaar maar 14,000 woningen gesloopt, terwijl er nu 7.4 miljoen woningen staan. Dus snel wat gegoogled over dit onderwerp en helaas: Toen Prof. André Thomsen van de TU Delft met emeritaat ging in 2006 hield hij zijn afscheidsrede precies over dit onderwerp. Er rest mij dus niet heel veel meer dan een kleine update plus wat onwetenschappelijk gefilosofeer van een DHZ-blogger over wat het zou kunnen betekenen….. Als je elk jaar 14.000 woningen vervangt op een bestand van 7.4 miljoen woningen dan is de noodzakelijke levensduur van de gemiddelde woning dus …. tromgeroffel …. 528 jaar (bij de sloopvolumes in 2006 was dat nog 400 jaar).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Experts bevestigen het bijna einde van de papieren goudhandel

Er is momenteel een veel grotere vraag naar fysiek goud dan dat er aanbod is, dat zegt SilverDoctors.

De banken zien met lede ogen hun goudvoorraden dalen. De recente goudcrash moest de goudkevers afschrikken, maar heeft het tegenovergestelde effect gehad. De vraag is dan ook wat er met de goudmarkt gebeurt als er steeds meer mensen hun goud terug willen en er geen goud meer voorhanden is.