Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 3166 tot 3170
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Poetin, niet Trump is ‘Man van het Jaar 2016’

De Russische roebel blijft terrein winnen, ondanks de sterke prestaties van de Amerikaanse dollar. Hebben zowat alle opkomende economieën te lijden onder de stijging van de ‘greenback’, dan vormt de roebel de uitzondering op de regel. Sinds maandag betalen de Russen 3% minder voor een dollar; sinds de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe president van de VS zelfs 7%. Twee redenen verklaren dit succes: ten eerste is er de opstoot van de olieprijs, een belangrijke factor voor de Russische economie in het algemeen (44% van de federale inkomsten in 2015) en de roebel in het bijzonder. De olieprijs is sinds begin dit jaar met bijna 50% gestegen.

De internationale comeback van Poetin Dan is er de status van Rusland op het wereldtoneel. Sinds de verkiezing van Donald Trump in de VS lijkt Poetin aan een internationale comeback bezig: niet enkel hebben de VS hem in Aleppo geen strobreed in de weg gelegd, de benoeming van Exxon Mobil-CEO Rex Tillerson – die  tot minister van Buitenlandse Zaken, laat vermoeden dat Trump en Poetin samen grote plannen hebben. Tillerson is een oude bekende van president Vladimir Poetin, die hem in 2013 een hoge Russische onderscheiding, de Orde van de Vriendschap, toekende.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Wat weet jij over Bitcoin?

De technologie achter Bitcoin – Blockchain – begint stilletjes aan de hype te ontgroeien. Iedereen denkt dat hij of zij de nieuwe blockchain-expert is. Dat komt ook omdat er ontzettend veel geld valt te verdienen in deze nieuwe sector. Ben jij zo’n expert? Wat weet jij over blockchain?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Sterke dollar kost VS nu al 200.000 fabrieksjobs

Donald Trump heeft gezworen dat hij fabrieksjobs terug naar de VS zal brengen, maar de stijging van de dollar sinds zijn verkiezing dreigt de in de VS gemaakte producten nog minder concurrentieel te maken op de wereldmarkt. Economen maken daarbij een eenvoudige berekening:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

De goudvoorraad van België. De rol van Jacques Van Ypersele

Jacques van Ypersele de Strihou was kabinetschef van zowel premier Wilfried Martens en koning Boudewijn en koning Albert. Hij is een van de machtige mensen die in België aan de touwtjes heeft getrokken, jaren aan een stuk.

Zijn dochter, Nathalie van Ypersele, zwaaide trouwens bij het Franstalige Trends-Tendances nog enkele jaren de plak, als Belgicistisch poppetje bij Roularta-uitgevers.

In een interview met de Nationale Bank van België stelt Jacques van Ypersele dat hij in de jaren zeventig en tachtig overwoog om de Belgische goudvoorraad te verkopen, om zodoende geld te hebben om de begroting op orde te krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Noord-Ierland zit op een berg goud

Noord-Ierland zit op een grote berg goud. Dat heeft de Canadese goudproducent Dalradian Resources gezegd op basis van een haalbaarheidsstudie die het bedrijf heeft gemaakt over het veld Curraghinalt in de Sperrin-heuvels in county Tyrone.

Er wordt aan toegevoegd dat Curraghinalt één van de grootste goudmijnen van Europa kan worden. Het bedrijf merkt op dat de ontginning ruim driehonderdvijftig banen zou kunnen creëren. Eerder was gewag gemaakt van tweehonderd banen.