Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3166 tot 3170
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2017

Internetgigant Alibaba wil miljoen banen creëren in VS

Dde Chinese internetgigant Alibaba wil een miljoen extra banen creëren in de Verenigde Staten. Topman Jack Ma praatte maandag over dit onderwerp met Donald Trump.

De banen zouden moeten worden gecreëerd door het voor kleinere Amerikaanse bedrijven makkelijker te maken om via de onlineplatforms van Alibaba spullen te verkopen in China.

''Jack en ik gaan samen grootse dingen doen'', liet Trump kort na de ontmoeting weten. De plannen van Alibaba passen bij de wensen van de gekozen president, die wil dat grote multinationals voor meer werkgelegenheid zorgen in de VS.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2017

5 manieren waarop rijken anders denken dan middenklassers

Steve Siebold provoceert graag. Als selfmade miljardair en auteur van het boek ‘How Rich People Think’, waarvoor hij twaalfhonderd collega-miljardairs interviewde, weet hij veel over de manier van leven en denken van de rijke elite.

Hij maakte een top-vijf van eigenschappen die typerend zijn voor rijke mensen en die middenklassers volgens hem onvoldoende begrijpen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2017

Wereldwijde schulden naar 325% van het bbp

De wereldwijde schulden bereikten vorig jaar een recordniveau van 325 procent van het bbp, zo concludeerde het Institute for International Finance (IIF) afgelopen week. Vooral de staatsschulden zijn in 2016 opvallend hard gestegen, wat mogelijk te verklaren is door de uitzonderlijk lage rente en meer fiscale stimulering.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2017

Chinese hoofdpijn gaat globaal: economische strategie is onhoudbaar

De voorbije decennia heeft China – dankzij de verkoop van goedkope producten – een gigantisch reservoir aan buitenlandse cash opgebouwd, het grootste ter wereld. Net als andere landen beschikt China dus over een bankrekening met vreemde valuta die het binnenkrijgt wanneer het land zaken verkoopt in het buitenland.

Maar het geld op die rekening is in december opnieuw aardig geslonken melden verschillende media, want volgens de Chinese Volksbank staat de rekening nu op haar laagste stand in zes jaar.

Dat is voor velen een teken aan de wand. De voorbije 17 maanden heeft China wel 1.000 miljard dollar van dat ‘spaargeld’ opgebruikt en het heeft nu nog een goeie 3.000 miljard dollar in kassa.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 10 januari 2017

Chinese centrale bank: Daling valutareserves geen probleem

De Chinese centrale bank maakt zich geen zorgen over de snelle daling van de valutareserves. Volgens Fan Gang, adviseur van de centrale bank, is deze ontwikkeling op de lange termijn juist goed nieuws, omdat de yuan de afgelopen jaren mogelijk wat overgewaardeerd is geraakt. In een interview met Reuters legt Gang uit dat de nieuwe kapitaalcontroles nodig zijn om snelle fluctuaties in de reserves te voorkomen.