Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 31651 tot 31655
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Eerste tekenen ontkoppeling edelmetaalprijzen?

Zilverproducent First Majestic biedt zilverbaren aan tegen hoge premies. Ondanks de huidige officiële zilverprijs van ca. $22.50 per ounce, verkoopt First Majestic zilverbaren via haar webshop voor $27 per ounce, een premie van 20%. Hoewel premies op munten niet ongebruikelijk zijn, zien we dit bij (grotere) baren doorgaans niet. Blijkbaar is First Majestic niet bereid zilver te verkopen tegen de huidige marktprijs, waarmee de eerste haarscheurtjes zichtbaar worden in de ‘papieren’ prijsstelling. Is dit het eerste teken van een aanstaande ontkoppeling tussen papieren prijzen en fysieke prijzen voor edelmetalen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

De Dollar is momenteel ‘The Hottest Currency’

Op de valutamarkten is de Dollar momenteel zonder enige tegenstand The Hottest Currency’. Een aantal factoren geven de U.S. dollar een duwtje in de rug. We zetten er enkele van op een rijtje: een zwakke Yen, betere macro-data, aantrekkelijke rentevoeten ten opzichte van de rest van de wereld, een zwakkere Euro…

Morgan Stanley signaleert een duidelijke zwaai die de forex markten in de voorbije week hebben gemaakt. Die werden niet zozeer bepaald door de Yen als wel door de Dollar. De investeerders beschouwen de U.S. Dollar opnieuw als een volwaardige investeringsmunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Hedge Funds gaan short op Amerikaanse 10-jarige obligaties

Hedge funds en grote speculanten zijn voor het eerst in twee maanden weer netto short op de Amerikaanse obligaties. Ze vrezen ervoor dat de Federal Reserve quantitative easing zal verminderen waardoor de rentevoeten op deze obligaties gaan stijgen aldus Bloomberg

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Centrale banken blijven koppig goudvoorraden verder uitbouwen

Wie had gedacht dat de centrale banken zijn gestopt met het kopen van goud heeft fout gedacht. De centrale bankiers hebben zich niet laten afschrikken door de prijsval bij het goud, ze blijven gewoon goud bijkopen. De cijfers voor april, de maand waar het goud slagzij kon maken, zijn weliswaar nog niet bekend, maar de trend is duidelijk.

De meest recente cijfers dateren uit q1, volgens de World Gold Council kochten alle centrale banken samen in die periode de niet onaanzienlijke hoeveelheid van 109 ton goud. Het was al het 7de kwartaal op rij dat ze meer dan 100 ton kochten over een periode van 3 maanden kochten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Yamada heeft geen hoop meer voor goud en zilver

Louise Yamada, hoofd van  LY Technical Research Advisors, heeft nog weinig hoop voor goud en zilver de komende jaren. Deze edelmetalen moeten helemaal bij nul herbeginnen zegt hij, vergelijk het met een stalen bal die een huis verwoest. Daarna moet er puin geruimd worden en dan kan men beginnen met de heropbouw.