Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 31656 tot 31660
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Spaanse staatsschuld bereikt nieuw record

De Spaanse staatsschuld is aan het einde van het eerste kwartaal naar het nieuwe recordniveau gestegen van 923,31 miljard euro. 

Dat is een toename van 4,4 procent ten opzichte van eind december, meldde de Spaanse centrale bank maandag.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Portugal: “Meeste Portugezen willen akkoord trojka heronderhandelen of ...

De Portugezen zijn niet blij met de interventie van de trojka (EU-ECB-IMF) in Portugal. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Eurosondagem for the European Institute, onderdeel van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Lissabon. Het rapport wordt vandaag gepubliceerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

'Italië gaat jeugdwerkloosheid aanpakken'

De Italiaanse minister van Arbeid Enrico Giovannini wil miljarden uittrekken om de torenhoge jeugdwerkloosheid in zijn land terug te dringen. Dat heeft hij gezegd in de krant La Repubblica maandag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Industriële activiteit Chicago neemt af

De industriële activiteit rond de Amerikaanse stad Chicago is vorige maand opnieuw gekrompen. Dat bleek maandag uit cijfers van de centrale bank van Chicago.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 20 mei 2013

Zilverprijs zakt ruim 5% bij opening handel

De zilverprijs zakte direct na het openen van de handel in Azie met meer dan 5%. De zilverprijs ging in een paar minuten tijd van $22,30 naar $21 per troy ounce en bereikte daarmee het laagste niveau sinds oktober 2010. De zilverprijs is dit jaar al met 23,5% gezakt in euro's. Er is een sterk vermoeden van marktmanipulatie, maar daar hebben beleggers die hopen op een stijging van de zilverprijs niets aan.