Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 31711 tot 31715
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Stilzitten en hopen dat je houdt wat je hebt

Waarom komen de Nederlanders niet in opstand? Waarom zijn er geen of nauwelijks protesten? In zijn artikel in de Telegraaf van 3 mei maakt Alex Sassen van Elsloo zich boos. Hij schrijft dat de ontwikkelingen in Europa  een enorme negatieve impact hebben op al onze levens en die van toekomstige generaties. Toch houden mensen zich liever bezig met zo iets als een stompzinnig Koningslied en zien ze blijkbaar niet in dat de EU en haar Trojaanse paard, de euro, de boel om zeep gaan helpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Er is geen plan B en plan A werkt niet

Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt schrijft een zeer interessant stuk over de aanpak van de financiële crisis. Hij legt duidelijk uit hoe de divergentie tussen de beurzen en de economische realiteit niet kan blijven duren. Volgens Van Overtveldt hebben de slimste koppen van deze wereld totaal geen idee meer hoe ze de crisis moeten aanpakken. Er is geen plan B en plan A werkt niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Terwijl niemand oplet… aandelen uit de groeimarkten weer in de lift!

De aandelen uit de emerging markets bereikten maandag een nieuwe piek voor de afgelopen 7 weken met ditmaal de Maleisische beurs als uitschieter in positieve zin. Premier Najib Razak behaalde daar eerder bij verrassing een overwinning bij de verkiezingen.

De huidige regeringscoalitie is al 55 jaar aan de macht en kan haar politiek dus gewoon verder zetten. Razak heeft al beloofd het begrotingstekort terug te schroeven, gekoppeld aan oa infrastructuurwerken om de economische groei in het land te stimuleren.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Ron Paul: Laat de vrije markt zijn werk doen

Vorige week heeft de Federal Reserve, de Amerikaanse ‘centrale bank’, tijdens een vergadering aangekondigd dat het de stimuleringen verder wil gaan uitbreiden als blijkt dat de economie verder stagneert.  De FED liet weten dat het bereid is om de maandelijkse aankopen van staatsobligaties en MBS (Mortgage Backed Securities) te verhogen als de (macro)economische cijfers niet beter worden. Eigenlijk stimuleert de FED de afgelopen maanden al met meer dan de $85 miljard per maand dat het had aangekondigd.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China is veelvraat van goud: Vraag stijgt met 26% !

Dat China op veel vlakken een veelvraat is, is al veel langer bekend. Grote hoeveelheden dollars worden ingekocht, grote steden worden gebouwd en ook op andere manier stijgt China de pan uit. Ook op het gebied van goud is China een grootmacht aan het worden. Het land is na India de grootste natie op het gebied van consumptie van goud. In de eerste drie maanden van dit jaar is de vraag naar goud in het land maar liefst met 26% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.