Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 31716 tot 31720
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton goud in Q1 2013

Chinezen kochten in het eerste kwartaal van dit jaar 320,54 ton goud, aldus de China Gold Association. De verkoop van goudbaren nam sterk toe, maar ook de veel grotere markt voor gouden juwelen trok weer wat aan. De Chinezen haalden in het eerste kwartaal bijna 90 ton goud uit de grond, meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Lagarde: banken aan zet met kredieten

Lagarde: banken aan zet met kredieten | Anke Truijen

Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde bij de studentenbijeenkomst Room for discussion op de Universiteit van Amsterdam. Op die manier kan groei in de eurozone volgens Lagarde weer gestimuleerd worden. En die schone taak is in eerste instantie aan de centrale bankiers, vindt ze, nu blijkt dat de renteverlaging die ECB-baas Mario Draghi vorige week invoerde nog niet heeft geleid tot goedkopere leningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Don’t Sell in May, just stay!!

Sell in May and Go Away kunnen we dit jaar beter vervangen door Don’t Sell in May, just stay!! zegt Frank Holmes van US Fund.

Juni, juli, augustus en september zijn traditioneel de zwakste maanden, maar na de sterke reeks van de S&P 500 van de laatste zes maanden, zit er vermoedelijk nog meer in het verschiet. Zo leert de geschiedenis ons althans.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Get mEU outta here: EU is een bureaucratisch monster geworden

Het succes van de Eurosceptische Ukip partij van Nigel Farage werkt aanstekelijk. Luttele dagen na diens verkiezingoverwinning sluit nu ook de Conservatief Nigel Lawson, die van 1983 tot 1989 chancellor of the exchequer was onder Margaret Thatcher en in de hoedanigheid de minister van het Britse kabinet die verantwoordelijk was voor alle financiële en economische zaken, zich aan bij de anti-Europastroming. Dat is opmerkelijk omdat Lawson - de vader van kookprinses Nigella Lawson - in 1975 zich voor de toetreding tot de EU uitsprak.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China importeert recordhoeveelheid goud uit Hong Kong

Goudvergelijken.nl | Vergelijk nu voor de beste goud en zilver prijzen!

De Chinese import van goud uit Hong Kong is in maart 2013 meer dan verdubbeld. De hoeveelheid goud dat werd ingevoerd steeg naar een all time high. De vraag naar fysiek goud in China, de één na grootste goudimporteur te wereld, fors gestegen door de recentelijk prijsdaling van het gele edelmetaal.  China importeerde in maart 223.519 kilo goud (=223, 5 ton), sloopgoud inbegrepen. Een maand eerder was dit dit nog maar 97.106 kilo, aldus de gegevens van de regering van Hong Kong.