Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 31726 tot 31730
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

10 redenen waarom Europa het beste continent ter wereld blijft

Je zou het amper geloven dat Europa nog enige rol van betekenis speelt. De eurocrisis komt en gaat in de media, maar ondertussen glijdt het oude continent verder af richting de afgrond. Economische cijfers verslechteren, werkloosheid neemt toe, armoede neemt toe,... Toch vond Express.be nog 10 redenen om aan te nemen dat Europa nog steeds het beste continent ter wereld is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooie Chinese cijfers? Ongeloofwaardig

"Het cijfer past op geen enkele manier in een hele serie andere cijfers die uit China beschikbaar zijn gekomen de afgelopen tijd", vervolgt De Kort. "En er zijn nog wat kleine details: de export naar Europa kromp een beetje. Dat begrijpen we: Europa gaat niet goed. En de export naar Hongkong steeg met 57 procent Onwaarschijnlijk, maar tegelijkertijd zeiden de mensen in Hongkong 'misschien dat de Chinezen wel heel erg veel naar ons exporteren, maar wij importeren weinig uit China."Hij concludeert: "Dit geeft alleen maar aan dat de cijfers uit China niet kloppen met elkaar. Of deze cijfers zijn juist - maar dan zijn een heleboel anders cijfers veel te laag - of die andere cijfers zijn juist en deze cijfers zijn veel te hoog."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Ben Bernanke vernietigt de waarde van het geld

Een bekende Amerikaanse econoom uitte zich onlangs in niet mis te verstane woorden over Fed-baas Ben Bernanke. Hij nam de woorden Destroying the Value Of Money” en “Uprooting The Basic Stability Of Society” in de mond. Dat zijn zware beschuldigingen die Bernanke toch eens tot nadenken zouden moeten stemmen.

De president van de Federal Reserve heeft er blijkbaar weinig besef van hoeveel pijn hij aan de wereldeconomie kan toebrengen wanneer hij zijn gigantisch en nooit gezien economisch experiment moet stopzetten. Hetzelfde geldt overigens voor zijn Japans maatje Kuroda.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

"Er is geen tekort aan goudbaren"

Volgens een analist van de Perth Mint is er helemaal geen nijpend tekort aan goud. De oplopende premies en levertijden hebben alleen betrekking op de kleine goudbaartjes en de munten, waarvan de productiecapaciteit onvoldoende is. Grote 400 troy ounce goudstaven zouden nog volop verkrijgbaar zijn tegen lage premies. Ook zijn de premies op kilobaren nog niet noemenswaardig gestegen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

11 redenen waarom de 21-ste eeuw de beste in de geschiedenis wordt...

Hoewel de crisis en de recessie heel wat pessimisme veroorzaken, zijn de vooruitzichten voor deze eeuw volgens Peter Garnry uiterst positief. Er staat ons immers zoveel fenomenale technologische vooruitgang te wachten dat onze zorgen weldra in het niets zullen vervallen. Garnry is het hoofd van Equity Strategy bij Saxo Bank en publiceert zijn voorspellingen op het financiële blog Trading Floor.