Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 31741 tot 31745
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Instroom ETPs op schema nieuw record

De toevloed van beleggersgeld richting trackers blijft op schema om het record uit 2012 te verbreken, ondanks de grote uitstroom in goud ETPs de afgelopen maand.

Year-to-date is er nu 79,9 miljard dollar naar trackers wereldwijd gestroomd, vergeleken met 66,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton goud in Q1 2013

Vorige bericht Chinezen kochten in eerste kwartaal 320 ton goud

De totale Chinese vraag naar goud kwam in het eerste kwartaal van 2013 uit op 320,54 ton, zo becijferde de China Gold Association. Dat is een toename van 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bullionstreet schrijft dat niet alleen de vraag naar goudbaren en gouden munten groot was, maar dan ook de vraag naar juwelen in China weer aan het toenemen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Kort nieuws van de dag (Soros short op Australische dollar?)

Op beurs.com proberen we je de waarheid over uw geld te onthullen. Daarom leest u hier voornamelijk alles wat u in de media niet hoort of leest. Maar dagelijks wijken we even af en krijgt u een kort overzicht van de interessantste achtergrondinformatie in de media via het “Kort nieuws van de dag”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Wordt Bitcoin gereguleerd?

BusinessInsider laat weten dat de Commodities Futures and Exchange Commission bestudeert of Bitcoin onder hun regulering kan vallen. Volgens het hoofd van de CFTC, Bart Chilton, is de regulering van Bitcoin iets dat zeker bestudeerd moet worden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Waar is de spaarder nog veilig?

Afgelopen donderdag verlaagde de ECB de rente met 25 basispunten naar 0,5%. Het rentebesluit had weinig impact op de financiële markten, omdat beleggers hier al rekening mee hielden. Door de renteverlaging kunnen banken goedkoper geld aantrekken, waardoor ze meer winst kunnen maken op het uitlenen van geld. Een deel van het voordeel zullen ze ook doorberekenen aan huishoudens, bijvoorbeeld door de rente op een variabele hypotheek te verlagen. Het zijn opnieuw de spaarders die aan het kortste eind trekken. De rente op een spaarrekening was al vrij laag, maar zal door de renteverlaging van de ECB nog iets verder kunnen zakken. Na correctie voor inflatie wordt de spaarder ieder jaar een beetje armer. En dan hebben we het nog niet eens over de vermogensrendementsheffing.