Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 3176 tot 3180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Duitse inflatie op het hoogste niveau sinds 2013!

De Duitse inflatie is ten opzichte van een jaar geleden met 1,7% in waarde gestegen. Met andere woorden betekent dit dat de consumentenprijzen gemiddeld het afgelopen jaar met 1,7% zijn gestegen. Vormt de snel stijgende inflatie een bedreiging?

De stijgende inflatie is iets waar heel wat centrale bankiers al jaren naar snakken. De afgelopen jaren ging Europa namelijk gebukt onder dalende consumentenprijzen en het afgelopen jaar hadden we zelfs even te maken met ‘deflatie’. Toch is de snel stijgende inflatie ook iets om bang voor te wezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Meer pijnlijke momenten voor het Britse pond op komst?

Het jaar 2016 was voor de Britten een bijzonder jaar. In dit jaar besloot de meerderheid van de Britse stemmers voor een uittreding uit de Europese Unie, en deze beslissing ging dwars tegen alle verwachtingen in. De bookmakers gaven het Brexit-kamp weinig kans, maar toch heeft dit kamp de overwinning naar zich toe weten te trekken.

Theresa May is op dit moment degene die het Brexit-klusje moet gaan klaren. Daarnaast heeft zij te maken met de situatie dat het Verenigd Koninkrijk duidelijk gesplitst is in twee kampen; één pro-Europa en één die anti-Europa is. Het zal dus moeilijk gaan worden om de belangen van beide partijen zo goed mogelijk te behartigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

7 redenen dat goud eerder $2.000 haalt dan $1.000

Je zou het niet meteen zeggen, maar goud heeft een goed jaar achter de rug. Na 3 verliesjaren op rij sloot het gele edelmetaal 2016 af met een winst van 9%. Na de overwinning van Trump kwam goud nog zwaar onder druk, maar het lijkt stilaan terug onder die druk vandaan te komen. De weg omhoog lijkt terug ingezet.

Volgens Sean Williams van TMF UltraLong zien we dan ook eerder goud aan $2.000 dan $1.000 ondanks dat het gele edelmetaal slechts $180 boven de grens van $1.000 noteert. Hij ziet daar 7 goede redenen voor.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

In Engeland zijn veel mensen nerveus aan het worden

Nu premier May heeft aangekondigd een keiharde Brexit te willen, worden er veel mensen nerveus in Engeland, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Want De Kort denkt dat de Europeanen de poot stijf gaan houden in de onderhandelingen met de Britten over de handelsbetrekkingen na de Brexit. 'Iedereen gaat zich nu positioneren voor de langere termijn, en overwegen of ze de balletjes niet van Engeland naar Europa moeten verhangen.'

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Zwitserse centrale bank verdiende 24 miljard frank met geld drukken

De Zwitserse centrale bank heeft het afgelopen jaar 24 miljard Zwitserse frank verdiend aan haar valutareserves en aandelenportefeuille. De valutareserves, die voor het grootste deel uit staatsobligaties bestaan, leverden al 19 miljard frank aan rente op.