Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 3176 tot 3180
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Canadese journaliste onthult leugens Syrië en Aleppo

De berichtgeving in de Westerse media suggereert dat de bevolking in Syrië gebukt gaat onder de terreur van het regeringsleger en dat de bevolking van Aleppo nu in zijn geheel onderworpen is aan het ‘regime’ van Assad. Volgens de Canadese journaliste Eva Bartlett klopt er niets van deze berichtgeving en worden er in Westerse media aan de lopende band leugens verteld over de werkelijke situatie in Syrië.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Opmerkelijke zaken rondom goud

De goudprijs mag dan de laatste weken fors gedaald zijn, de vraag naar goud is dat niet. Er was zelfs een recordvraag naar het fysieke metaal!

In een normale markt is het zo dat meer vraag ook hogere koersen veroorzaakt.

Hier is dat niet zo. Dalende goudkoersen brachten meer vraag naar fysiek goud op gang, maar gek genoeg bleef ondertussen de goudprijs dalen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Aandelenmarkt Venezuela door het dak

Nergens in de wereld zijn aandelen dit jaar zo hard gestegen als in Venezuela. Stond de Caracas Stock Exchange begin dit jaar op bijna 15.000 punten, nu staat de index ruim boven de 36.000, een stijging van 149%. Beleggers betalen steeds hogere bedragen voor aandelen, die als een soort veilige haven gezien worden. De vlucht richting aandelen is kenmerkend voor een hyperinflatie, terwijl het eigenlijk helemaal geen goede veilige haven is.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Zal Australie het $100 biljet afschaffen?

Het bankbiljet van honderd Australische dollar is mogelijk het volgende slachtoffer in de wereldwijde ‘war on cash’. De Australische minister van Financiën Kelly O’Dwyer zei woensdag op ABC Radio dat de regering wil onderzoeken in hoeverre de bankbiljetten van $100 gebruikt worden om belastingen te ontduiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Iran en Rusland willen in eigen valuta handelen

Rusland en Iran willen het gebruik van hun eigen valuta in de onderlinge handel promoten door de Russische roebel en de Iraanse rial direct verwisselbaar te maken. Dat verklaarde Andrey Melnikov, woordvoerder van de Russische centrale bank, onlangs tegenover Sputnik. Moskou en Teheran willen meer samenwerking op economisch gebied en dat betekent dat er meer in de eigen valuta gehandeld moet worden.