Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 3176 tot 3180
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Terug naar de goudstandaard?

Sinds Nixon in 1971 de goudstandaard ophief, is de dollar de wereldmunt. De dollar geldt als betaalmiddel voor een groot deel van de wereldhandel. Ook tussen niet-Amerikaanse landen.

China koopt olie van Saudi-Arabië. China betaalt in dollars. Saudi-Arabië zet de ontvangen dollars om in Amerikaanse staatsobligaties.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Poetin: Expansie NAVO niet in belang van veiligheid Europa

Het is deze week tien jaar geleden dat Poetin een belangrijke toespraak hield voor de jaarlijkse veiligheidsconferentie in de Duitse stad München. Op 10 februari 2007 sprak hij met vooruitziende blik over veiligheidsvraagstukken die nu nog steeds actueel zijn, zoals de oplopende spanningen in het Midden-Oosten en de provocaties van de NAVO aan de grens met Rusland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Werkloosheid verder gedaald in Nederland

Het aantal werklozen in Nederland is in januari verder gedaald, tot 480.000. 

Dit is 5,3 procent van de beroepsbevolking, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Opgepast: banken smeren klanten nieuwe risicovolle producten aan!

Spanjes drie grootste banken: Santander, BBVA en Caixa gaven in de eerste zes weken van dit jaar voor €8,6 miljard aan obligaties uit! Het hoogste bedrag in zulk een korte periode sinds… jawel: 2007, vlak voor de financiële crisis met volle geweld losbarstte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

De grondstof die iedereen vergeten is

Op de laatste dag van november ging deze grondstof voor $17,75 per eenheid over de toonbank. Enkele dagen geleden voor $26,15 per eenheid. Een stijging van bijna 50% op krap twee maanden!

Nog verbazingwekkender is het feit dat “niemand” het over deze grondstof heeft. Misschien enigszins logisch. In 2007 piekte deze grondstof op $140 per eenheid. Met een koers die schommelt rond de $26 is dit nog steeds een fractie van de prijs waarvoor deze grondstof ooit verhandeld werd.

Over welke grondstof we het hebben?