EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31766 tot 31770
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

De psychologie achter beleggen in goud

De edelmetalen zitten de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De koersen van goud en zilver staan al maanden onder druk en het sentiment wordt steeds negatiever.  In de media worden steeds vaker  koersdoelen genoemd van 1000 dollar per ounce goud of zelfs lager. De stemming op de edelmetaalmarkt lijkt niet slechter te kunnen worden, maar dat is nou juist wat de edelmetalen nu aantrekkelijk maakt. De geschiedenis leert dat als het sentiment onder beleggers een dieptepunt heeft bereikt, de koersen op het punt staan aan een spectaculaire stijging te beginnen.

De laatste keer dat we dit zagen op de edelmetaalmarkt was eind 2008. Goud noteerde toen onder de 700 dollar per ounce. Nog geen 3 jaar later bereikte de goudkoers een recordhoogte van meer dan 1900 dollar per ounce.  Een hele mooie winst voor de dappere belegger die op het dieptepunt instapte.

Lees verder op goudbelegger.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Column Kees de Kort | Mooi dat consumentenvertrouwen, maar het gaat om de realiteit

"Ik wil best geloven dat iedereen in Duitsland er meer vertrouwen in krijgt, maar de vraag is of zich dat ook vertaalt in bestedingen, investeringen en banen. Dat is een heel ander verhaal.""Ik kijk naar de realiteit. Er zijn ook cijfers bekend geworden over de groei van de Duitse economie, en die stellen niet veel voor." Het laatste kwartaal steeg de economie met 0,1 procent vergeleken met een kwartaal daarvoor.

De rest van het jaar zijn de groeiverwachtingen voor de Duitse economie ook matig. "Er wordt een groei verwacht van 0,4 of 0,5 procent voor het hele jaar. Dat is een mingroei."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de goudprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de goudprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de goudprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de goudprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere goudprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de goudprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de goudprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Er is nog hoop voor de mensheid – 31 grafieken

We horen en we lezen bijna uitsluitend slechte dingen in de media. Het lijkt er op dat de mensheid op het punt staat zichzelf uit te roeien. Maar dan vergeten we al snel dat er ook veel goede dingen gebeuren. Om het geloof in de mensheid te herstellen heeft BusinessInsider 31 grafieken boven gehaald.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Publieke en private schulden in één overzicht

De Wall Street Journal maakte een interessante matrix met de publieke en private schulden van verschillende landen. Nederland valt op door de extreem hoge private schuld, die alleen geëvenaard wordt door Denemarken en Ierland. Door de jaren heen lopen de schuldquotes bijna overal op.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs