Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31766 tot 31770
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Deutsche Bank is een ‘financiële atoombom’

In het jaarverslag van de Deutsche bank staat te lezen dat deze voor ruim 55.605 miljard euro aan derivatencontracten heeft uitstaan. Dit betekent dat de grootste bank van Duitsland een risicovolle blootstelling heeft van 20 keer het bbp (bruto binnenlands product) van Duitsland, Europa’s machtigste economie. Financiële experts van de Deutsche bank zeggen dat er geen reden is zich zorgen te maken, want alle contracten worden gecompenseerd. D.w.z. dat voor ieder contract dat de bank sluit een ander contract wordt aangegaan voor de omgekeerde positie om zich te beschermen. De Franse financiële onderzoeker, Philippe Herlin, maakt gehakt van dit argument door er fijntjes op te wijzen: “Wie staat er dan garant voor die bescherming”? Een andere bank natuurlijk. Dit betekent dus dat alle grote banken elkaar derivatenproducten verkopen, wat weer maakt dat wanneer één van die banken failliet gaat de rest ongetwijfeld zal volgen. Een soort van ‘Russisch roulette’ tussen de bankiers onderling in de hoop dat de kogel, die ongetwijfeld een keer voor de loop verschijnt, voor de ander zal zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

‘Japan is slechts een voorsmaakje van wat de rest van de wereld te wachten staat’

De Japanse centrale bank heeft goed om zich heen gekeken en daar 1 ding van onthouden: het printen van geld lijkt de oplossing van alle problemen waar we mee geconfronteerd worden. Ze zullen doorgaan met de geldpersen te laten draaien tot ze volledig met de muur staat.

Op de markten zijn links en rechts al alarmbelletjes beginnen te rinkelen, maar waarschijnlijk is al een point of no return bereikt. De Bank of Japan (BoJ) is namelijk vastbesloten om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dat betekent concreet dat we het goud in de gaten op langere termijn moeten blijven houden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

1 miljard Chinezen en Indiërs worden snel de nieuwe heersers van de consumptiemaatschappij

De belangrijkste trend voor de komende decennia is de opkomst van de globale middenklasse. Van de portefeuilles van deze nieuwe klanten – tegen 2020 zullen er bijna een miljard Chinese en Indische middenklassers zijn – zal onze toekomst afhangen. The Economist geeft aan hoe Westerse bedrijven relevant kunnen blijven in een nieuwe wereld die in pijlsnel tempo komt aandraven.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Werkloosheid: Duitsland uitzondering in Europa

De werkloosheid volgens internationale definitie lag in Nederland in maart op 6,4%. Dit is hoger dan in Duitsland, waar het werkloosheidspercentage 5,4% bedroeg. Tot september 2012 was de werkloosheid in Nederland lager dan in Duitsland. De werkgelegenheid nam in Duitsland afgelopen jaar in vrijwel alle bedrijfstakken toe, de werkloosheid daalde, zoals hieronder te zien is in de grafiek. In Nederland is de

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

World Gold Council: Stierenmarkt goud nog steeds intact

Volgens de World Gold Council is de stierenmarkt voor goud nog steeds intact. Volgens de WGC kan de prijs van goud nu slechts een kant opgaan en dat is omhoog. Hoewel er nog steeds veel twijfel is rond goud en de voorkeur momenteel uitgaat naar aandelen, blijft de World Gold Council vasthouden aan zijn hogere verwachtingen voor het gele edelmetaal.