Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 31776 tot 31780
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Centrale banken kochten in maart opnieuw goud

In maart hebben centrale banken opnieuw goud gekocht. Landen die goud aan hun reserves toevoegden waren: Rusland, Turkije, Kazachstan, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Griekenland, Tadzjikistan, Servië, Kirgizië en Mongolië. In februari kocht Zuid-Korea nog 20 ton goud.

Bron:
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Fysiek goud ontworstelt zich van papieren prijs

De koersval van de afgelopen dagen heeft een sluimerend probleem met grote snelheid aan de oppervlakte gebracht. De wereldgoudkoers zoals die al decennia lang wordt gebruikt, is vervuild geraakt door papieren contracten op goud. Nu de koersen zo hard zijn gedaald blijkt dat er maar weinig partijen bereid zijn afstand te doen van fysiek goud of zilver. Het effect is dat levertijden oplopen en de premies die bovenop de edelmetaalprijs komen voor fysieke levering sterk stijgen. Munthuizen schorten leveringen op of leveren alleen nog met sterk verhoogde premies, evenals de smelters die de wereld van goudbaren moeten voorzien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Goudvoorraad COMEX blijft dalen

We schreven 10 dagen geleden al dat de goudvoorraad bij de COMEX daalt. De fysieke voorraad goud was drastisch gedaald.

Volgens een nieuw artikel van Bull Market Thinkingis de outflow van fysiek goud nog versneld de laatste dagen. Waarom nu? Waar gaat het goud naartoe? Waarom begon dit nog voor de crash van de goudprijs? Allemaal interessante vragen om te blijven opvolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Je kan nog steeds profiteren van deze opportuniteit

De Amerikaanse vastgoedsector kende een sterke stijging in 2012. In 2013 lijkt de rem er een beetje op te staan.

Maar volgens The Daily Trade Alert is dit slechts een tussenpauze en is het nog steeds een goed moment om te profiteren van de gigantische boom van de Amerikaanse vastgoedsector. Het heeft daar verschillende redenen voor.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Chart of the Day: Aantal werklozen in Spanje met 388% gestegen sinds kredietcrisis

Sinds 2007 is het aantal werklozen in Spanje met maar liefst 388% gestegen. Uit de laatste cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek blijkt dat 27,2% van de Spaanse beroepsbevolking inmiddels zonder werk zit. Dit is wederom een nieuw record. Meer dan 6,2 miljoen Spanjaarden zijn nu werkloos.