Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 31786 tot 31790
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Olieprijs sluit hoger, olievoorraden stegen minder dan verwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, als gevolg van een enorme daling in de benzinevoorraden en een toename in de olievoorraden die minder was dan de markt verwachtte.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Spaarders worden dupe faillissement bank

Rijke spaarders in Europa worden mogelijk binnenkort wettelijk aansprakelijk gesteld bij het faillissement van een bank. Michel Barnier, lid van de Europese Commissie, heeft de Suddeutsche Zeitung laten weten dat er een wet in ontwikkeling is, die de komende zomer zal worden ingediend. De nieuwe wet moet een soort van leidraad worden voor wie het eerst zal moeten betalen als er een bank failliet gaat en een nieuwe bailout noodzakelijk is. In de nieuwe opzet zullen rekeninghouders met meer dan een ton op de bank, maar ook aandeelhouders, als eerste moeten opdraaien voor het faillissement van een bank, nog voordat noodfondsen zullen worden aangesproken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

700.000 pensioenen gaan volgend jaar verder omlaag

Het pensioen van 700.000 Nederlanders gaat in 2014 met gemiddeld 1,7% omlaag. Dat verwacht DNB.

De meeste pensioenfondsen hoeven niet te korten, maar 37 pensioenfondsen staan er te slecht voor. De fondsen moeten de pensioenen en pensioenopbouw na een rondje in 2013 ook in 2014 verlagen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Nijmegen moet 200 ambtenaren ontslaan

In de afgelopen jaren zijn al bijna 160 voltijdbanen verdwenen op het stadhuis. Er blijven ongeveer 1450 arbeidsplaatsen over. Dat blijkt uit een nota die de gemeente donderdag heeft gepubliceerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

De echte financiƫle crash zal niet die van het goud zijn

De voormalige Texaanse Republikein Ron Paul zorgt altijd voor interessante uitspraken. Ron Paul is bezorgd over de dollar, 'de dollar gaat op en neer' zegt Ron Paul op BusinessInsider.