Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 3181 tot 3185
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Zwitserse bank Credit Suisse boekt miljardenverlies

 De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het vierde kwartaal een miljardenverlies geleden. Het financiële concern nam een voorziening voor een zaak in de Verenigde Staten rondom de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis.

Dat drukte flink op het resultaat. Credit Suisse zette een kwartaalverlies in de boeken van bijna 2,4 miljard Zwitserse frank, zo'n 2,2 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Moet u junior of senior goudmijnaandelen kopen?

Sinds het jaar 2011 zijn goudmijnaandelen niet bepaald in trek. Het jaar 2016 kan echter gezien worden als een transitiejaar. Het afgelopen jaar wist de goudprijs zich immers te herpakken en uiteraard profiteerden de goudmijnaandelen hier ook flink van. De goudmijnsector was zelfs een van de best presterende sectoren van 2016.

Ook het jaar 2017 is goed begonnen voor de goudkevers. Dankzij de strenge woorden van Donald Trump zijn de beleggers massaal naar het goud gevlucht. Dit is opnieuw een teken dat goud haar waarde als ‘veilige haven’ nog niet heeft verloren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Deze grafiek laat alle alarmbellen rinkelen

We leven in een gevaarlijke tijd waarin de politieke spanningen steeds verder oplopen. Donald Trump heeft in een maand tijd er voor weten te zorgen dat de wereld compleet verdeeld is geraakt. De kersverse president van de VS wil niets weten van de globalisering en de kans op een ware handelsoorlog lijkt met de dag groter te worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Jim Rogers: Overheid wil contant geld afschaffen voor totale controle

Er komt een dag dat je geen kopje koffie meer kunt kopen zonder getraceerd te worden, zo waarschuwt beleggingsgoeroe Jim Rogers. Om meer controle te krijgen over mensen zullen overheden in toenemende mate transacties met contant geld aan banden leggen, zo voegde hij eraan toe.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Fitch: Trump bedreiging voor wereldwijde obligatiemarkt

De Amerikaanse regering onder leiding van president Trump vormt een bedreiging voor de wereldwijde markt in staatsobligaties, zo waarschuwt kredietbeoordelaar Fitch. Een controversieel immigratiebeleid en de onvoorspelbaarheid van de regering kunnen volgens de kredietbeoordelaar grote gevolgen hebben voor de internationale handelsrelaties en de stabiliteit op de financiële markten.