Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 31801 tot 31805
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Europeaan verliest met 'duizelingwekkende snelheid' vertrouwen in de EU

Het vertrouwen van de burger in de Europese instellingen heeft in de zes grootste EU-landen een dieptepunt bereikt. Dat blijkt uit de Eurobarometer die door de Britse krant The Guardian wordt gepubliceerd. De krant zelf heeft het over ‘een duizelingwekkende daling’. Zo gaat het in Spanje in vergelijking met vijf jaar geleden om een verdriedubbeling van het aantal mensen dat zegt niet geneigd te zijn de EU te vertrouwen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Is zilver een beter betaalmiddel dan goud?

Zit David Morgan op het juiste spoor als hij zegt dat zilver een beter alternatief betaalmiddel zou zijn dan goud? Als het gaat om alternatieve betaalmiddelen dan wordt er gewoonlijk als logische keuze geschreven dat goud dit zou moeten zijn. Maar volgens Morgan zou dit, als het aankomt op gebruik als wettelijk betaalmiddel, zilver moeten zijn. En als argumenten haalt hij aan dat:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Oppositie eist duidelijkheid over gat in begroting

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer eisen snel duidelijkheid over hoe het kabinet het gat van 1 miljard in de begroting woensdag naar Brussel is gestuurd gaat dichten. Deze is ontstaan doordat in het zorgakkoord is afgesproken de nullijn in de zorg niet door te laten gaan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de goudprijs op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de Fed maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe bubbels.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

U.S. Mint kan de vraag naar kleine American Eagle gold bullion coins niet bijbenen

Wat is er toch aan de hand op de goudmarkt? De instorting van de goudprijs heeft blijkbaar de honger van de investeerders naar fysiek goud alleen maar doen toenemen. Steeds duidelijker wordt dat de prijsval bij het goud vooral een zaak van de ‘papieren’ markt was.

Daarbij zou 1 grote verkooporder op de COMEX, in orde van grootte van 53.000 contracten, verantwoordelijk zijn voor een prijsdaling met meer dan 10 percent. Het contrast met de fysieke goudmarkt kan echter niet groter zijn, want daar loopt het werkelijk storm.