Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 31806 tot 31810
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Inflatie ruim boven Europees gemiddelde

De inflatie in Nederland lag in april ruim boven het Europees gemiddelde. Dat bleek donderdag uit nieuwe schattingen door Europees statistiekbureau Eurostat.

De geldontwaarding kwam vorige maand in Nederland uit op 2,8 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

World Gold Council: Vraag naar juwelen en beleggingsgoud gestegen

De vraag naar juwelen en gouden munten en baren is in het eerste kwartaal van dit jaar weer wat toegenomen, zo schrijft de World Gold Council. Daar stond de verkoop van een aanzienlijke hoeveelheid goud uit ETF's tegenover. Centrale banken bleven goud kopen. Opvallend is dat het aanbod van sloopgoud al vier kwartalen op rij daalt. Alle details leest u op Marketupdate.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Nederland blaast de euro op

Ditmaal geen column van eigen hand maar een vertaling van een artikel uit het populaire Market Watch van 8 dezer van de hand van Matthew Lynn, financieel journalist.

Met deze “opzichtige” titel zet hij ons land neer als in schulden gedrenkt en steeds dieper in een recessie wegzakkend.

Hij leidt dit artikel in met vragen als: welk euroland het diepst in de schuld zit? Is dat het verfoeide Griekenland met de genereuze staatspensioenen? De Cyprioten met hun banken uitpuilend van Russisch vluchtkapitaal? De door de recessie hard getroffen Spanjaarden of de boom-and-bust Ieren? Lynn komt tot de conclusie dat het om de nuchtere en betrouwbare Hollanders gaat!

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

De wereld gedicteerd door geheime macht

Effectief gebeurt dit door de Illuminatie van de Council on Foreign Relations (CFR), dat in controle is van nationale regeringen en de multinationals, ze willen één wereldregering bevorderen en dat bereiken d.m.v. de controle van de media, gesubsidieerde stichtingen, het onderwijs, waardoor ze de belangrijkste beslissingen van alle dag checken, domineren en aansturen, op alle belangrijke sleutelposities, zij hebben de financiële macht, om de "Nieuwe Wereld Orde" te realiseren, waarmee ze al een eeuw lang bezig zijn.

De sleutel tot hun succes is dat ze feitelijk via alle internationale bankiers, het geldsysteem van elke natie controleren en manipuleren, terwijl ze het laten voorkomen dat het gecontroleerd wordt door de eigen overheid van het land. Deze overweging was reeds in de achttiende eeuw de gedachte van de patriarch welke de machtigste bank-dynastie in de wereld zou worden. Mayer Amschel Bauer Rothschild die in 1791 typerend zei: "Sta me toe de valuta uit te geven en te controleren van een natie, dan kan het me niet schelen wie de wetten maakt."

[...]

Bron: ftm.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Hedgefuns weer long op goud vanwege angst voor inflatie

Is de goudprijs hersteld na de klapper van vorige maand? Niet helemaal. Maar inflatiezorgen hebben de koers weer een slinger gegeven.

Hegdefondsen hebben sinds 30 april hun long-posities op goud met 19 procent opgeschroefd. De shortcontracten op goud van grote marktpartijen namen met 9,2 procent af. Beleggers maken zich weer zorgen over inflatie. De Federal Reserve maakte begin deze maand bekend dat het door blijft gaan met steunaankopen, en zo nodig zelfs nog uitbreidt. De ECB verlaagde op zijn beurt de rente naar historisch laag niveau.

[...]