Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 31806 tot 31810
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de goudprijs op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de Fed maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe bubbels.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

U.S. Mint kan de vraag naar kleine American Eagle gold bullion coins niet bijbenen

Wat is er toch aan de hand op de goudmarkt? De instorting van de goudprijs heeft blijkbaar de honger van de investeerders naar fysiek goud alleen maar doen toenemen. Steeds duidelijker wordt dat de prijsval bij het goud vooral een zaak van de ‘papieren’ markt was.

Daarbij zou 1 grote verkooporder op de COMEX, in orde van grootte van 53.000 contracten, verantwoordelijk zijn voor een prijsdaling met meer dan 10 percent. Het contrast met de fysieke goudmarkt kan echter niet groter zijn, want daar loopt het werkelijk storm.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Britse economie vermijdt drievoudige recessie

De Britse economie heeft in het eerste kwartaal een groei van 0,3 procent gekend. Dat blijkt uit voorlopige ramingen van het Britse statistiekbureau. Groot-Brittannië vermijdt zo een drievoudige recessie, een zogenaamde "triple-dip".

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Minder Nederlanders op vakantie

Minder Nederlanders hebben vorig jaar vakantie gevierd. Dat is de eerste daling in drie jaar tijd.

81,4 procent van de Nederlanders ging vorig jaar op vakantie, tegenover 81,9 procent een jaar eerder. Wel nam het totale aantal vakanties toe en gaven mensen per vakantie meer geld uit. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

CPB: wereldhandel neemt af

De internationale handel is in februari met 0,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Centraal Planbureau (CPB) donderdag bekend op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.