Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 31816 tot 31820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Platina, Palladium en Uranium

Rick Rule van Sprott Global Resource Investment ziet veel potentieel in de vorm van platina, palladium en uranium de komende jaren. Op een meeting stelde hij vragen aan het publiek. De antwoorden, of het gebrek eraan, tonen aan hoe gevaarlijk de situatie is op de financiële markten en dat de edelmetalen niet reageren zoals ze zouden moeten doen, aldus

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Al het personeel van Swissport weer aan het werk

Na een staking die goed vier dagen geduurd heeft, zijn in de vooravond ook alle aanwezige arbeiders van bagageafhandelaar Swissport weer aan het werk gegaan. Dat bevestigen twee vakbondsafgevaardigden. "De staking wordt morgen niet meer erkend", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

10 voorbeelden van een ontplooiende economische crash

Het is niet omdat de aandelenbeurzen op hoog niveau presteren, dat alles goed gaat in de wereld. In tegendeel. Europa hangt in de touwen en twee van de drie grootste economische landen zien hun economie verslechteren (China en Japan). Een bubbel is altijd het grootste vlak voor hij barst stelt

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Kom in 2021 nog eens terug! Op naar een Japans decennium met zombiebanken en een geparalyseerde economie?

Europese banken blijven nog tot het einde van dit decennium ondergekapitaliseerd, wat ons continent rijp maakt voor een herhaling van het Japanscenario. Dat wil zeggen een verloren decennium met lage groei, zwakke consumptie en weinig investeringen omdat het financiële systeem niet functioneert. Het overkwam Japan in de jaren 1990 en het land heeft zich nooit van die klap hersteld.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Het einde van welvaartsstaat Nederland

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is in een opiniestuk in de NRC van 16 mei j.l én in het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer vandaag, behoorlijk tekeer gegaan tegen de huidige verzorgingsstaat. De Nederlandse bevolking moet weer zelfredzaam worden. Dus weg met alle toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang. De VVD wil in navolging van het CDA een vlaktaks waarbij de hypotheekrenteaftrek en alle toeslagen worden afgeschaft. Cadeautje voor de eigen VVD-achterban, want de hoge inkomens profiteren het meest van een lage vlaktaks. Gepensioneerden worden het zwaarst getroffen.