Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 31816 tot 31820
Bron: standaard.be
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Portugal schrapt 30.000 overheidsjobs en verhoogt pensioenleeftijd

Portugal heeft vrijdag een nieuwe reeks besparingen aangekondigd om op het juiste spoor te kunnen blijven met zijn hulpprogramma. Dat gebeurde nadat de Europese Commissie de economische vooruitzichten van het land naar beneden had bijgesteld. Het Zuid-Europese land gaat onder meer 30.000 van de 580.000 overheidsjobs schrappen.

Bron: deredactie.be
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Partij van Farage boekt grote winst bij verkiezingen

De UKIP van Europees parlementslid Nigel Farage deed het goed bij de lokale verkiezingen.

vr 03/05/2013 - 12:07 Luc De Roy De rechtse, anti-Europese UK Independence Party (UKIP) heeft gisteren grote winst geboekt bij de lokale verkiezingen in Engeland en Wales. De partij van Europees parlementslid Nigel Farage zegt dat ze wel meer dan 100 zetels zal veroveren in gemeente- en stadsraden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Portugese ambtenaren moeten langer werken

De Portugese regering wil de pensioenleeftijd met een jaar verhogen tot 66 jaar en de werkweek van ambtenaren verlengen van 35 naar 40 uur.

Dat heeft de Portugese premier Pedro Passos Coelho vrijdag gezegd. Volgens Passos Coelho zullen de maatregelen volgend jaar grotendeels worden ingevoerd en moeten ze de komende jaren 4,8 miljard euro aan bezuinigingen opleveren.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

ECB-bestuurder: impact negatieve depositorente zorgvuldig analyseren

BRATISLAVA (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) moet zorgvuldig analyseren wat de onbedoelde gevolgen zullen zijn van een verlaging van de rente die de centrale bank betaald op deposito┬┤s die banken voor e e n dag parkeren tot onder de 0%, stelt een lid van het bestuur van de ECB vrijdag.

Het verlagen van de rente op overnight deposito┬┤s naar negatief terrein zou betekenen dat de ECB de banken laat betalen om hun overtollige geld bij de centrale bank te stallen. Iets wat nog geen enkele centrale bank in de wereld heeft gedaan, zegt Yves Mersch tegen verslaggevers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Jim Rickards: goud naar $ 4.000 bij deflatie

Centrale bankiers zijn als de dood voor deflatie. Ze zullen er dan ook alles aan doen om deflatie te vermijden. De laatste jaren heeft de Federal Reserve dan ook alles uit de kast gehaald om deflatie te bestrijden: 0 %-rente, quantitative easing, ... Momenteel zit het inflatieniveau weer in dalende lijn en wordt de vrees voor deflatie weer groter. Hoe dan ook, inflatie is goed voor goud, maar deflatie is ook goed voor goud.