Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 31826 tot 31830
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

'EU wil heffing op Chinese zonnepanelen'

Europees commissaris Karel De Gucht (Handel) wil de import van zonnepanelen uit China gaan belasten. Op die manier wil hij Europese producenten beschermen, zo meldden bronnen rond het besluitvormingsproces vrijdag aan persbureau Reuters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Spotprijs voor goud binnenkort niet meer van belang

De spotprijs of papieren prijs voor goud is al vele jaren de benchmark voor goud. Maar dit zal niet lang meer duren, de fysieke goudprijs zal de plaats innemen. De goudcrash was een poging om de fysieke vraag te ontmoedigen, maar het heeft een averechts effect teweeg gebracht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

EC verwacht maar zeer kleine groei Eurozone

De economie van Europa is nog lang niet op stoom. De Europese Commissie (EC) verwacht voor dit jaar slechts een groei van 0,4% en voor 2014 een plusje van 1,2%. Eerder voorspelde de EC nog een groei van 1,4% in 2014.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Grafiek: Waar is de goudbubbel?

Vaak spreekt men over een bubbel in goud, omdat de prijs al zo lang gestegen is zonder een noemenswaardige correctie. Ook achten velen het nog steeds irrationeel om goud te kopen. Deze grafiek laat zien dat goud nog lang geen bubbel is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Meer dan zestig doden door instorten goudmijn

In Darfur zijn naar schatting zestig mijnwerkers om het leven gekomen door het instorten van een goudmijn. In de regio zijn veel kleinschalige ambachtelijke mijnen, waar men minder oog heeft voor de veiligheid. Soedan produceerde vorig jaar 41 ton goud en verwacht dit jaar 50 ton goud uit de grond te halen.