Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 31851 tot 31855
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Lid Europese Commissie: ‘Spaarders wettelijk aansprakelijk bij faillissement bank’

Rijke spaarders in Europa worden mogelijk binnenkort wettelijk aansprakelijk gesteld bij het faillissement van een bank. Michel Barnier, lid van de Europese Commissie, heeft de

Suddeutsche Zeitung laten weten dat er een wet in ontwikkeling is, die de komende zomer zal worden ingediend. De nieuwe wet moet een soort van leidraad worden voor wie het eerst zal moeten betalen als er een bank failliet gaat en een nieuwe bailout noodzakelijk is. In de nieuwe opzet zullen rekeninghouders met meer dan een ton op de bank, maar ook aandeelhouders, als eerste moeten opdraaien voor het faillissement van een bank, nog voordat noodfondsen zullen worden aangesproken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Meer Nederlanders dan Polen in Belgische bouw

De situatie in de Nederlandse bouw is zo slecht dat bouwers massaal naar België trekken. Ze zijn goedkoper dan hun Belgische collega's.

Belgische vakbonden ergeren zich aan de massale toestroom van goedkope Nederlandse bouwvakkers op Vlaamse bouwplaatsen. ''We kunnen niet tegen die prijzen op", klaagt een vakbondsman woensdag in de

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Prijzen stegen voorbije 30 jaar met 300%

De koopkracht van de Britse pond daalde met 67% in de voorbije dertig jaar, aldus een nieuwe studie van Lloyds, die door Andrew Oxlade wordt besproken in The Daily Telegraph. Wie vandaag dezelfde goederen wil kopen waarvoor hij in 1982 honderd pond nodig had, betaalt daarvoor nu 299 pond; een verdrievoudiging dus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Ouders moeten meelenen voor huis van kind

Ouders moeten steeds vaker voor 10 procent eigenaar worden van de woning die hun kind op het oog heeft, anders krijgt het geen hypothecaire lening van de bank. Dat schrijven de Coreliokranten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Kamermeerderheid steunt redding Cyprus

Een ruime Kamermeerderheid van in elk geval VVD, PvdA, CDA en D66 steunt in een debat met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdagavond de definitieve versie van het reddingsplan voor Cyprus.