Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31856 tot 31860
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 mei 2013

Portugese ambtenaren moeten langer werken

De Portugese regering wil de pensioenleeftijd met een jaar verhogen tot 66 jaar en de werkweek van ambtenaren verlengen van 35 naar 40 uur.

Dat heeft de Portugese premier Pedro Passos Coelho vrijdag gezegd. Volgens Passos Coelho zullen de maatregelen volgend jaar grotendeels worden ingevoerd en moeten ze de komende jaren 4,8 miljard euro aan bezuinigingen opleveren.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

ECB-bestuurder: impact negatieve depositorente zorgvuldig analyseren

BRATISLAVA (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) moet zorgvuldig analyseren wat de onbedoelde gevolgen zullen zijn van een verlaging van de rente die de centrale bank betaald op deposito´s die banken voor e e n dag parkeren tot onder de 0%, stelt een lid van het bestuur van de ECB vrijdag.

Het verlagen van de rente op overnight deposito´s naar negatief terrein zou betekenen dat de ECB de banken laat betalen om hun overtollige geld bij de centrale bank te stallen. Iets wat nog geen enkele centrale bank in de wereld heeft gedaan, zegt Yves Mersch tegen verslaggevers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Jim Rickards: goud naar $ 4.000 bij deflatie

Centrale bankiers zijn als de dood voor deflatie. Ze zullen er dan ook alles aan doen om deflatie te vermijden. De laatste jaren heeft de Federal Reserve dan ook alles uit de kast gehaald om deflatie te bestrijden: 0 %-rente, quantitative easing, ... Momenteel zit het inflatieniveau weer in dalende lijn en wordt de vrees voor deflatie weer groter. Hoe dan ook, inflatie is goed voor goud, maar deflatie is ook goed voor goud.

Bron: afsluiten-hypotheek.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

MKB krijgt steeds vaker geen lening

Steeds vaker krijgt het MKB te maken met een ”nee” wanneer men zich richt tot de bank. Men krijgt geen lening meer, althans niet gemakkelijk meer. Volgens minister Dijsselbloem is er weinig mogelijk tot het versoepelen van de regels omtrend het verstrekken van een lening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Centrale bankiers durven steeds meer risico’s te nemen

Niet alleen voor spaarders zijn het moeilijke tijden, gegeven het feit dat vastrentende waarden nauwelijks nog iets opleveren. De centrale banken over heel de wereld worden met hetzelfde probleem geconfronteerd. U.S. Treasuries leveren bv. nauwelijks nog rendement op.