Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 31891 tot 31895
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Kmo's betalen gelag voor eurocrisis

Kleine bedrijven zijn nog steeds verantwoordelijk voor de meeste jobs in Europa, maar ze krijgen het steeds moeilijker om nog winst te maken, klanten te vinden en geld te lenen bij de banken. Tot die conclusie komt Jack Ewing van de New York Times op basis van een nieuw ECB-rapport.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Uitkeringsaanvragen VS naar laagste punt sinds begin 2008

De uitkeringsaanvragen in de VS stemmen hoopvol. Het cijfer kwam uit op het laagste punt sinds begin 2008, een teken van sterkte van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Toch kan de vlag nog niet uit, want de participatiegraad staat op het laagste punt in meer dan dertig jaar...

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Renteverlaging ECB zet goudprijs hoger

De renteverlaging van de ECB mist haar uitwerking niet. De euro verzwakt met meer dan een cent tegenover de dollar en de goudprijs in euro's ging in korte tijd met 2,4% omhoog. De zilverprijs staat inmiddels zelfs 3,34% hoger. De lagere rente verlaagt de drempel om goud in de portefeuille op te nemen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Pas op voor verborgen haircuts (Pimco)

Pimco waarschuwt ons ten overvloede voor het verborgen koopkrachtverlies van negatieve reële rente en inflatie. Via geldontwaarding dragen spaarders bewust on onbewust koopkracht over aan de schuldenaren. Ook obligaties en aandelen kunnen u daar niet altijd tegen wapenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Draghi: ECB bereid om meer stappen te nemen

De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid om meer actie te ondernemen om de Europese economie en de kredietmarkten te ondersteunen.

Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de ECB.

Draghi gaf onder meer aan dat banken in de eurozone in ieder geval tot juli volgend jaar net zoveel geld bij de ECB kunnen lenen als ze denken nodig te hebben. Daarnaast voert de centrale bank overleg met andere instituties, zoals de Europese Investeringsbank en de Europese Commissie, over mogelijkheden om de kredietverlening aan bedrijven in de eurolanden vooruit te helpen. Daarbij gaat het onder meer om de mogelijkheid om verpakte bedrijfsleningen te gebruiken als onderpand voor leningen bij de ECB.