Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 31891 tot 31895
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Geen deal scherpere EU-regels spaartegoeden

De EU-landen wisten het dinsdag niet eens te worden over de aanscherping van de EU-regels over rentes op spaartegoeden. Wel kreeg de Europese Commissie groen licht van de ministers van Financi├źn om afspraken te maken over belastingontduiking met Zwitserland, Andorra, Liechtenstein, Monaco en San Marino. In deze landen stallen rijke EU-burgers hun spaarcenten om zo belasting te ontvluchten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Ook Zuid-Koreaanse Won raakt betrokken in valuta-oorlogen

De spanningen op de forexmarkten zijn de afgelopen dagen hoog opgelopen. Centraal thema is nog steeds Japan, waar de Yen alsmaar verder achteruitboert. De 7 grote geïndustrialiseerde landen gaven vorig weekend te verstaan geen kwaad te zien in de depreciatie van de koers van de Yen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Fitch verhoogt rating Griekenland van CCC naar B-

Het ratingagentschap Fitch heeft de kredietrating van Griekenland met een trapje verhoogd, van CCC naar B-. De nieuwe rating gaat gepaard met een stabiele "outlook".

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Pak gepensioneerden en invaliden verliezen hoger vakantiegeld aan fiscus

Morgen wordt voor de meeste gepensioneerden het vakantiegeld uitbetaald. Maar de beloofde 5 procent verhoging, in het kader van de welvaartsaanpassing, dreigt uit te draaien op een nuloperatie omdat de fiscus het extra geld afroomt. Tal van gepensioneerden zouden netto op het einde van het jaar zelfs minder overhouden, berekende de socialistische vakbond ABVV. Voor invaliden, die deze maand 66 euro meer vakantiegeld ontvangen, dreigt hetzelfde probleem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Zilver: Basismetaal of Edelmetaal

Zilver heeft enkele unieke eigenschappen waardoor het als grondstof wordt gebruikt in de industrie. Daarnaast zal het altijd het kleine broertje van goud blijven. Zo beschikt zilver over twee identiteiten. Er zijn veel analisten die zeggen dat zilver de laatste tijd vooral een basismetaal is. Maar klopt dit wel?