EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31901 tot 31905
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Wachtlijsten voor de aankoop van goud!

De prijsval bij het goud werd op de 1ste plaats veroorzaakt door een verkoopgolf bij de ETF’s, de Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is de impact van de ETF’s op de goudmarkt veel kleiner dan men denkt.

In 2012 waren de ETF’s maar goed voor circa 6 percent van de totale vraag naar goud. Marcus Grubb, managing director of investment bij de World Gold Council, rapporteerde dat die beleggingsfondsen in q1 nog 2 percent meer goud bezaten dan in q1 2012.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

8,6 miljoen Italianen leven in armoede

Miljoenen Italianen kunnen door geldgebrek hun huis niet goed verwarmen en zijn niet in staat vier keer per week vlees te eten. Dat blijkt uit een rapport van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Hoe ontstaat een depressie?

Op Biflatie staat een mooi stuk over de werking van de markten, met markten als een heel algemeen begrip: aandelenmarkt, huizenmarkt, arbeidsmarkt,... Markten bewegen zich in golven, ze gaan op en neer. Dit is al eeuwen zo. Deze trend kan je niet tegenhouden, alleen maar beïnvloeden. Een zeer interessant stuk om beter te begrijpen hoe ze tegenwoordig trachten te vechten tegen de bierkaai.

Een depressie ontstaat als de omloopsnelheid van het geld instort. Hoe groter het optimisme over een betere toekomst, hoe minder er wordt gespaard en des te meer geld er wordt uitgegeven. Dat verhoogt de omloopsnelheid van geld. Als het vertrouwen afneemt, wordt het pessimisme over de toekomst groter en wordt er meer gespaard, dus minder geld uitgegeven. Hierdoor neemt de omloopsnelheid van geld af.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Nederlandse scholen in crisislanden smeken om subsidies

Vijftien Nederlandse scholen in Spanje, Portugal en Italië zeggen dat ze in grote problemen komen als ze geen subsidie meer krijgen van Nederland.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Nederland is belastingparadijs voor Griekse bedrijven

Nederland helpt grote Griekse bedrijven met het ontwijken van belastingen in eigen land. Dat schrijft onlinekrant De Pers op basis van een eigen onderzoek.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs