Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31921 tot 31925
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Vele ondernemers ontmoedigd door crisis en overheidsbeleid

Zes op de tien Vlaamse ondernemers zou niet meer met een eigen zaak starten. Dat is volgens de krant Het Laatste Nieuws gebleken uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij meer dan zevenhonderd ondernemers. De pessimistische houding bij de ondernemers is volgens de zelfstandigorganisatie ingegeven door de aanhoudende economische moeilijkheden. Voor het uitbreken van de crisis bleek slechts een kwart van de ondervraagden zware twijfels te hebben over het ondernemerschap. Naast het ongunstige economische klimaat vormen ook de hoge lasten en het weinig bedrijfsvriendelijke beleid van de overheid volgens de organisatie een rem op het enthousiasme van de Vlaamse ondernemers. De onderzoekers stelden verder vast dat 68 procent van de ondervraagden andere zou afraden om zelfstandige te worden, maar anderzijds geeft 75 procent aan zijn bedrijf zo lang mogelijk in stand te willen houden. (MH)

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Steeds meer Belgen moeten beroep doen op leefloon

Het aantal leefloners neemt in België toe en loopt momenteel op tot gemiddeld 94.947 begunstigden per maand. Dat cijfer ligt ver boven het peil van 83.038 leefloners voor de economische en financiële crisis van 2008. Het recentste maandelijks groeipercentage bedraagt 0,3 procent. Uitschieter vormt de categorie van leefloongerechtigden jonger dan 25 jaar. Hun aantal groeit met 2 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de federale Programmatorische Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie heeft bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

U rekent flink meer af bij de supermarkt

De omzet van de supermarkten is in de maanden maart en april met 4,4% gestegen. De stijging wordt met name veroorzaakt door de toename van de waarde van de kassabon met 3,5% naar 22,72 euro per klant.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

2 grafieken die tonen waarom we er zo beroerd voor staan

In de Daily Telegraph legt de gelauwerde economisch analist Ambrose Evans-Pritchard uit waarom Nederland het volgende slachtoffer wordt van het Europese mismanagement.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 2 mei 2013

Meerderheid verwacht daling waarde koopwoning

Drie procent van de kopers denkt zelfs dat de huizenprijzen dit jaar al aantrekken. Dat stelt makelaarskantoor Makelaarsland woensdag op basis van een enquête onder bijna duizend klanten.