Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 31946 tot 31950
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Nieuwe rekenmethode: Amerikaanse economie 3% groter!

De Amerikaanse economie zal vanaf juli opeens 3% groter zijn, omdat een nieuwe berekening van het GDP cijfer ook rekening zal houden met R&D en royalties van bedrijven en de waarde van artistieke werken als films en televisieprogramma's. Ook wordt pensioenvermogen anders berekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Economie VS groeit 3 % in juli door aanpassing berekening

In juli wordt de berekening van het Amerikaanse bbp aangepast. De kosten voor onderzoek en ontwikkeling en de activiteiten voor onder andere entertainment worden opgenomen in de berekening. Hierdoor zal de totale waarde van de Amerikaanse economie 3 % hoger liggen. De cijfergegevens worden helemaal herzien tot in 1929. Dit is de grootste herziening sinds software werd toegevoegd in 1999.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

10 Tekenen van een massale vraag naar fysiek goud

Goud blijft de financiële media beheersen. Het gele edelmetaal zag de vraag naar fysiek goud exploderen bij de crash van de goudprijs exact een week geleden. Over heel de wereld werd er massaal fysiek goud gekocht. Zowel in Europa, de Verenigde Staten, China, India als Canada werden leveranciers overstelpt met de vraag naar fysiek goud (en zilver).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Spaanse schuldenlast snel onhoudbaar volgens IMF

Het IMF heeft zijn voorspellingen van de Spaanse schuldenlast moeten herzien. 6 maanden na de vorige schatting gaan de resultaten van slecht, naar zeer slecht en zelfs onhoudbaar. Spanje zal ongeziene fiscale maatregelen moeten nemen om de schuldenberg onder controle te krijgen aldus het IMF. Spijtig genoeg voor Spanje heeft het IMF de reputatie om de voorspelling nog steeds veel te rooskleuriger voor te stellen dan ze werkelijk zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Huizenprijzen dalen met 7 procent

De huizenprijzen in Nederland lagen in maart 7 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar.