EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 31951 tot 31955 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het goud. Vorige week werd de importheffing op goud al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van goud aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om goud te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid goud die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Lees verder op
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long goud

De goudposities van banken op de Comex (goud termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op goud.

De goudposities van banken op de Comex (goud termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op goud.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op goud. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papiergoud, en de goudprijs zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de goudprijs in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]

Lees verder op CD Fund
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

Weer 8.300 banen minder in Frankrijk

Frankrijk zit in een diepe economische depressie. Sinds begin 2013 zijn er weer een heel aantal kostbare banen gesneuveld. In het eerste trimester van dit jaar werden er 8.300 mensen werkloos. Vorig jaar heeft Frankrijk tussen 109.000 en 117.000 banen vernietigd. Dat heeft het Insee, het Franse instituut voor statistiek aangekondigd. Bedroevend nieuws, ook voor ons land.

[...]

Lees verder op HLN.be

Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

Griekse bonden roepen op tot algemene staking tegen sluiting openbare omroep

In Griekenland hebben de grootste vakbondsfederaties van het land, GSEE (privésector) en ADEDY (openbare sector), vandaag opgeroepen om morgen een algemene 24 urenstaking te houden. Ze roepen ook op om samen te komen voor de zetel van de openbare omroep ERT in Athene, om te protesteren tegen de "brutale" beslissing van de regering om de omroep te sluiten.

 Alle Griekse journalisten staken sinds vanochtend uit protest tegen de sluiting van de Griekse publieke omroep ERT. "We zullen staken totdat de regering haar besluit intrekt'', zegt Dimitris Trimis van de Atheense Journalisten Bond.

[...]

Lees verder op demorgen.be
Geplaatst op: woensdag 12 juni 2013

De stijging van 10 Y Treasury in perspectief

Sinds het woord 'tappering' voor de eerste keer is gevallen, zijn de rentevoeten op de 10-jarige obligaties van de Verenigde Staten omhoog geschoten. De rentevoet staat momenteel op het hoogste punt in 11 maanden en noteert al 70 basispunten hoger dan het dieptepunt. Gezien de enorme schuldenberg in de VS, kan dit op termijn de Amerikaanse overheid veel geld kosten.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs