Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 31951 tot 31955
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Goudmijnen 43% gezakt sinds oktober 2012

De GDX index van goudmijnaandelen is sinds de piek van begin oktober vorig jaar met 43% gekelderd. De onderliggende goudprijs daalde met 'slechts' 18,3%. Steeds meer beleggers geven hun voorkeur aan fysiek goud en goudtrackers, men laat de mijnbouwaandelen links liggen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Slecht banencijfer ADP zet goudprijs lager

Het banencijfer van ADP viel tegen. Er werden 119 duizend banen toegevoegd in april, terwijl analisten rekenden op 150 duizend banen. In maart viel het cijfer ook al tegen. De goudprijs zakte 1,4%, zilver ging 3% onderuit na publicatie van de cijfers.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

De griezeligste grafiek is alweer griezeliger geworden

Maand na maand wordt de grafiek met de jeugdwerkloosheid enger. Terwijl de Europese elite door praat hoeveel extra bezuinigingen nodig zijn laten de cijfers zien waartoe de zuinigheid tot dusver leidde. De totale werkloosheid staat nu boven de 12%, de jeugdwerkeloosheid boven de 25 % .

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Steeds meer pensioenfondsen beleggen in hypotheken

Pensioenbelegger Syntrus Achmea ziet steeds meer pensioenfondsen een deel van hun geld beleggen in hypotheken.

Het aantal pensioenfondsen dat een deel van het vermogen belegt in woninghypotheken, neemt fors toe. Syntrus Achmea heeft sinds 2012 weer tien nieuwe toetreders mogen verwelkomen als participant van het Particuliere Hypothekenfonds. De nieuwe toetreders hebben gezamenlijk 600 miljoen euro gecommitteerd. Daarmee komt de totale omvang van het Particuliere Hypothekenfonds op 2,5 miljard euro en participeren nu 38 pensioenfondsen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Is er nou een zilvertekort of niet?

Wat heeft de prijs van het zilver de laatste weken zo naar beneden gedreven? Vele groten uit de wereld van de edelmetalen hebben hier hun licht al over laten schijnen. En onder hen zijn er die nogal hechten aan vraag en aanbod als het aankomt op deze spotprijs van zilver. Vanuit dit standpunt van vraag en aanbod gezien,