Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 31956 tot 31960
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Ron Paul: Laat de vrije markt zijn werk doen

Vorige week heeft de Federal Reserve, de Amerikaanse ‘centrale bank’, tijdens een vergadering aangekondigd dat het de stimuleringen verder wil gaan uitbreiden als blijkt dat de economie verder stagneert.  De FED liet weten dat het bereid is om de maandelijkse aankopen van staatsobligaties en MBS (Mortgage Backed Securities) te verhogen als de (macro)economische cijfers niet beter worden. Eigenlijk stimuleert de FED de afgelopen maanden al met meer dan de $85 miljard per maand dat het had aangekondigd.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China is veelvraat van goud: Vraag stijgt met 26% !

Dat China op veel vlakken een veelvraat is, is al veel langer bekend. Grote hoeveelheden dollars worden ingekocht, grote steden worden gebouwd en ook op andere manier stijgt China de pan uit. Ook op het gebied van goud is China een grootmacht aan het worden. Het land is na India de grootste natie op het gebied van consumptie van goud. In de eerste drie maanden van dit jaar is de vraag naar goud in het land maar liefst met 26% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton goud in Q1 2013

Chinezen kochten in het eerste kwartaal van dit jaar 320,54 ton goud, aldus de China Gold Association. De verkoop van goudbaren nam sterk toe, maar ook de veel grotere markt voor gouden juwelen trok weer wat aan. De Chinezen haalden in het eerste kwartaal bijna 90 ton goud uit de grond, meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Lagarde: banken aan zet met kredieten

Lagarde: banken aan zet met kredieten | Anke Truijen

Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde bij de studentenbijeenkomst Room for discussion op de Universiteit van Amsterdam. Op die manier kan groei in de eurozone volgens Lagarde weer gestimuleerd worden. En die schone taak is in eerste instantie aan de centrale bankiers, vindt ze, nu blijkt dat de renteverlaging die ECB-baas Mario Draghi vorige week invoerde nog niet heeft geleid tot goedkopere leningen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Don’t Sell in May, just stay!!

Sell in May and Go Away kunnen we dit jaar beter vervangen door Don’t Sell in May, just stay!! zegt Frank Holmes van US Fund.

Juni, juli, augustus en september zijn traditioneel de zwakste maanden, maar na de sterke reeks van de S&P 500 van de laatste zes maanden, zit er vermoedelijk nog meer in het verschiet. Zo leert de geschiedenis ons althans.