Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 31976 tot 31980
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Hoe Europa er uit zal zien als Van Rompuy, Barroso en co. hun plannen doorduwen

Begin dit jaar verscheen Europe - The Shattering of Illusions, een dun boekje waarin de Tsjechische president Vaclav Klaus zijn verhaal over het huidige Europa doet. Zijn kritiek op de EU is niet mals. Hij noemt de huidige Unie 'een steeds meer verspillend en absurd project dat tot doel heeft het belang van de natiestaten teniet te doen'. Klaus verwijst naar de voormalige naam van de EU, de EEG (Europese Economische Gemeenschap). 'Doch de middelste E, die voor Economie stond, is ondertussen verdwenen... en was maar ‘een tactische tussenstap’ naar ‘de totale eurocratie’.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Eerste kredietcoöperatie in Nederland operationeel

Op het seminar "Financiering van het MKB" in Nunspeet is het "Coöperatief Ondernemers Platform - Veluwe U.A." officieel van start gegaan. Het is daarmee de eerste operationele kredietcoöperatie in Nederland voor financiering van MKB bedrijven.

De kredietverlening door de reguliere banken aan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is nagenoeg opgedroogd. De MKB-bedrijven zijn de motor van de economie. Een vrijwel dichte kredietkraan legt die motor stil.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Een andere werkelijkheid

Hernieuwde escalatie van de Europese schuldencrisis blijft een belangrijk risico voor de financiële stabiliteit in Nederland. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB) in een donderdag gepubliceerd rapport. So far, so good…

De spanningen op de financiële markten in Europa zijn sinds vorig jaar afgenomen door ingrijpen van beleidsmakers, constateert de centrale bank. Ik ben inmiddels de tel een beetje kwijt als het gaat over de vele, vele miljarden euro`s van ons belastinggeld wat linea recta in de bankenwereld is gepompt. Wat de schrijver van het desbetreffende artikel eigenlijk wil zeggen; de spanningen (angst voor te weinig geld om rond te pompen) nemen af omdat ze gratis geld krijgen wat uit het niets wordt bijgedrukt door de ECB.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 21 april 2013

Documentaire: The Secret World of Gold

Een bijzonder interessante documentaire over goud.. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het ook al een belangrijker rol, net als in alle andere oorlogen. Is goud dan toch meer dan gestold angstzweet, zoals veel economen suggereren?

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 21 april 2013

Vooruitblik: Aankomende week hogere goudprijzen!

Na een zeer teleurstellende week voor de goudkoers verwachten investeerders dat de aankomende week een week zal worden waarin goud zich een beetje kan gaan terugvechten. Volgende de wekelijkse rondvraag van Kitco zien beleggers het goed in voor goud de aankomende week. Door de grote koersval van het edelmetaal de afgelopen week denken de investeerders dat goud in de rebound weleens een stuk zou kunnen gaan stijgen. Of deze stijging zal worden bereikt en of deze stand zal houden is natuurlijk in deze tijd maar zeer de vraag.