Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 31981 tot 31985
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Er is geen plan B en plan A werkt niet

Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt schrijft een zeer interessant stuk over de aanpak van de financiële crisis. Hij legt duidelijk uit hoe de divergentie tussen de beurzen en de economische realiteit niet kan blijven duren. Volgens Van Overtveldt hebben de slimste koppen van deze wereld totaal geen idee meer hoe ze de crisis moeten aanpakken. Er is geen plan B en plan A werkt niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Terwijl niemand oplet… aandelen uit de groeimarkten weer in de lift!

De aandelen uit de emerging markets bereikten maandag een nieuwe piek voor de afgelopen 7 weken met ditmaal de Maleisische beurs als uitschieter in positieve zin. Premier Najib Razak behaalde daar eerder bij verrassing een overwinning bij de verkiezingen.

De huidige regeringscoalitie is al 55 jaar aan de macht en kan haar politiek dus gewoon verder zetten. Razak heeft al beloofd het begrotingstekort terug te schroeven, gekoppeld aan oa infrastructuurwerken om de economische groei in het land te stimuleren.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Ron Paul: Laat de vrije markt zijn werk doen

Vorige week heeft de Federal Reserve, de Amerikaanse ‘centrale bank’, tijdens een vergadering aangekondigd dat het de stimuleringen verder wil gaan uitbreiden als blijkt dat de economie verder stagneert.  De FED liet weten dat het bereid is om de maandelijkse aankopen van staatsobligaties en MBS (Mortgage Backed Securities) te verhogen als de (macro)economische cijfers niet beter worden. Eigenlijk stimuleert de FED de afgelopen maanden al met meer dan de $85 miljard per maand dat het had aangekondigd.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

China is veelvraat van goud: Vraag stijgt met 26% !

Dat China op veel vlakken een veelvraat is, is al veel langer bekend. Grote hoeveelheden dollars worden ingekocht, grote steden worden gebouwd en ook op andere manier stijgt China de pan uit. Ook op het gebied van goud is China een grootmacht aan het worden. Het land is na India de grootste natie op het gebied van consumptie van goud. In de eerste drie maanden van dit jaar is de vraag naar goud in het land maar liefst met 26% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Chinezen kochten 320 ton goud in Q1 2013

Chinezen kochten in het eerste kwartaal van dit jaar 320,54 ton goud, aldus de China Gold Association. De verkoop van goudbaren nam sterk toe, maar ook de veel grotere markt voor gouden juwelen trok weer wat aan. De Chinezen haalden in het eerste kwartaal bijna 90 ton goud uit de grond, meer dan dezelfde periode vorig jaar.