Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 31991 tot 31995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Moody’s lacht bezorgdheid over bubbles bij US Treasuries weg

Obligatiebeleggers mogen op beide oren slapen: er zijn bitter weinig signalen die wijzen op bubbles bij US Treasuries. Of maw Moody’s Investors Service gelooft niet in een crashlanding voor de Amerikaanse obligatiekoersen, een vrees die sommige investeerders wel degelijk wakker houdt.

Colin Ellis, Antonio Garre en Alastair Wilson noemen de uitspraken over zo’n bubbel sterk overdreven. Maar dat geldt niet alleen voor de Amerikaanse staatsobligaties, ook op de markt voor bedrijfsobligaties zouden de lichten nog altijd op groen staan. Ook daar zou dus geen gevaar dreigen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Letten blijven gekant tegen euro 7 maanden voor invoering

Minder dan zeven maanden voor de toetreding tot de eurozone blijft een meerderheid van de Letten tegen de euro gekant. Dat blijkt uit een peiling bij iets meer dan duizend inwoners van de Baltische staat. Slechts 36 procent van de ondervraagden zijn voor de euro, de overige 62 procent is tegen de eenheidsmunt. Zowat een kwart van de ondervaagden is zelfs heel fel tegen de euro gekant.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Record schadebedrag door wanbetalers

Europese bedrijven, consumenten en overheden worden steeds lakser met het betalen van hun rekeningen. Vorig jaar liep het betalingsverzuim op tot een recordbedrag van 350 miljard euro.

Dat is 7 procent meer dan in 2011 aan wanbetaling werd geconstateerd, meldde financiële dienstverlener Intrum Justitia maandag op basis van een Europees onderzoek onder bijna 10.000 bedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Vijf redenen om het fiscaal voordeel op het spaarboekje af te schaffen

De Standaard pakt uit met 5 goede redenen waarom we in België het fiscaal voordeel op het spaarboekje beter zouden afschaffen. Het voorstel lijkt al dood en begraven nog voor er deftig over nagedacht is, maar misschien was het idee van Koens Geens toch niet zo absurd? De overheid straft zichzelf nodeloos door het fiscaal gunstregime vol te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Deze aandelen doen het beter dan de S&P 500 én zijn goedkoper

We lezen steeds maar weer hoe de Amerikaanse aandelen het zo schitterend doen, ze boeken record na record en The Sky is the limit. Maar in alle stilte hebben de grote Europese aandelen het beter gedaan dan de S&P 500 én zijn ze op de koop toe ook nog eens goedkoper. Een beter moment om in te stappen is moeilijk denkbaar aldus de Daily Trade Alert...