Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 31991 tot 31995
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Chinezen, Russen en Arabieren 'pikken' Europese landbouwgronden in

Steeds meer landbouwgrond komt terecht bij een steeds kleinere groep grootgrondbezitters

We kennen het als een Afrikaans verschijnsel, het zogeheten landgrabbing waarbij speculanten, grote bedrijven en rijke buitenlanders grote stukken land inpikken. Maar Chinese bedrijven, staatsfondsen en hedgefondsen uit het Midden-Oosten, Russische oligarchen en grote agro-industriële ondernemingen storten zich ook op gronden in Oost- en Zuid-Europa. Met dank aan de Europese subsidiepotten.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Recordaantal Fysiek Goud verkocht door lage prijzen.

One of the more curious revelations of the New Normal is the fundamental dichotomy when investing between paper "investors", or those who chase returns based on intangible, fiat-based and central bank-backed promises, such as capital appreciation or cash flow streams, and those who would rather convert their paper money into hard assets, even if said assets can not be, in the immortal words of Warren Buffett, fondled, or otherwise generate a cash-based return. Such as gold.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Chinese investeerders dol op 'koopjes' in Europa

Chinese staatsbedrijven hebben in 2012 meer dan 12,6 miljard dollar geïnvesteerd in Europa. Dat is een vijfde meer dan in 2011 en bovendien hoger dan het totale bedrag dat China het afgelopen jaar investeerde in Amerika en Azië, zo blijkt uit onderzoek van A Capital, een private equity-firma die gevestigd is te Hong Kong. Europa was goed voor 33 procent van het totale Chinese investeringsbedrag (37,8 miljard dollar).

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Hoe je in 90 minuten de goudkoers kunt manipuleren

Hoe je in 90 minuten de goudkoers kunt manipuleren

Wij zijn bij Geennieuws beslist geen aanhangers van allerlei samenzweringstheorieën , maar afgelopen week  gebeurden er een aantal opmerkelijke zaken, die ons deden besluiten tot een nader onderzoek. Misschien dat u zich niet alle dagen met de koers van goud bezig houdt en uw geld liever investeert in Douwe Egberts punten want uiteindelijk schrijven wij op deze site voor Nederlands publiek. Nadat de koers van goud de laatste tijd steeg, vorig jaar omstreeks deze tijd hadden wij het nog over een € 32.000 / kilo, de prijs in een jaar steeg naar circa € 43.000 / kilo zagen wij afgelopen week opeens de koers  een geweldige duikvlucht maken naar € 33.800 / kilo waarna de prijs zich uiteindelijk stabiliseerde op rond de € 34.000/kilo.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Schäuble steunt Dijsselbloem over Cyprus

Het recente reddingsplan voor de Cypriotische banken en economie is beslist een voorbeeld voor de aanpak van soortgelijke crises. Dit zegt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in het Duitse economische weekblad Wirtschaftswoche.