Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 31996 tot 32000
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Documentaire: Breaking Inequality

Een nieuwe documentaire laat zien hoe de inkomensongelijkheid steeds verder is toegenomen sinds het het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Corruptie in Washington en Wall Street en geldpers financiering door de centrale bank heeft vooral de top 1% bevoordeeld. De rest is alleen maar armer geworden.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Moeten we vrezen voor de Chinezen?

McDonalds, het symbool van het Amerikaanse kapitalisme is ook te vinden in China.

weblog We reizen zeven dagen met de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken door China. Voor zover bekend zijn we de eerste commissie die China aandoet, zegt de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi in Peking. Ook voor China is een parlementair bezoek bijzonder omdat ze gemiddeld maar twee delegaties per jaar toestaan. De eerste indrukken zijn overweldigend, enorme moderne gebouwen, brede wegen, chique auto's, McDonalds en Starbucks. Verkeerborden in het chinees maar ook in het Engels. Brommers rijden op elektriciteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Mijnbouwbedrijven slaan terug!

In de regio Asia Pacific bleef het tot dusver relatief windstil, want op de beurs van Tokyo werd er gisteren vanwege een feestdag niet gehandeld. Hetzelfde gold trouwens voor de beurs van Bangkok. Vandaag is het echter uit met de pret, alle handelaars bevonden zich weer in hun trading pit.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

De burgemeester is een miljonair: hoe de corrupte politieke elite Spanje leegroofde

Corruptie was in Zuid-Europa lang de regel eerder dan de uitzondering, maar nu de magere jaren zijn aangebroken, veroorzaken zulke schandalen sociale onrust en wrevel bij de noodlijdende bevolking, aldus Suzanne Daley in de New York Times.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 mei 2013

Steeds meer bedienden worden 'ziek' op maandag en vrijdag

Sommige werkdagen zijn verdacht populair om ziek te vallen. Dat merkt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op in de krant De Standaard. De voorbije vijf jaar is het aantal afwezigheden van één dag, de zogenaamde baaldagen, met 7 procent toegenomen in kmo's.