Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3201 tot 3205
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

“Goud naar $500”

We worden de jongste dagen weer overladen met déjà-vu gevoelens.

De reden hiervoor is simpel en kort uit te leggen. Leest u de volgende headline eens:

The Case For $500 Gold. Vrij vertaald: een betoog waarom de goudprijs naar $500/ounce kan. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

'OPEC-deal leidt tot tekort op oliemarkt'

De overeenkomst tussen oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen om de productie te verlagen zal in de eerste helft van volgend jaar waarschijnlijk leiden tot een tekort op de wereldwijde oliemarkt.

Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Grootste Italiaanse bank UniCredit schrapt 14.000 jobs

De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende drie jaar nog eens 6.500 banen schrappen. Dat is een van de maatregelen die de grootste bank van Italië neemt om kosten te besparen en zijn kapitaalpositie te versterken, zo bleek dinsdag. Bij de bank werkten eind september 123.000 mensen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Waardetransport met 70 kilo goud overvallen

In Frankrijk is een waardetransport met 70 kilo goud overvallen. Op de snelweg in de buurt van Lyon werd een transportwagen met een lading van 70 kilo goud door twee auto’s klemgereden en richting een wegversperring met twee andere auto’s gestuurd. De chauffeur en de bijrijder van de transportwagen werden vastgezet, waarna de criminelen er met de buit vandoor gingen. Voordat ze het plaats delict verlieten staken ze één van de auto’s in brand om zoveel mogelijk sporen uit te wissen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Chinese yuan direct verhandelbaar in nog zeven valuta

De Chinese yuan is vanaf deze week direct inwisselbaar voor nog zeven valuta, waardoor de dollar minder belangrijk wordt voor internationale handel. Via het China Foreign Exchange Trade System (CFETS) kunnen Chinezen hun eigen munt nu ook rechtstreeks omwisselen voor Noorse, Zweedse en Deense kronen, de Hongaarse forint, Poolse zloty, Mexicaanse peso en Turkse lira. Daarmee groeit het aantal valuta dat rechtstreeks met de yuan omgewisseld kan worden naar 23.