Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 3201 tot 3205
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

Zweden: ‘Werkdag van 6 uur is onbetaalbaar’

Een werkdag van zes uur is voor de werkgever financieel niet houdbaar. Dat is de conclusie van een experiment in de Zweedse stad Göteborg, waar achtenzestig verpleegsters van een senioreninstelling gedurende twee jaar in een stelsel van een zesuren-dag, met behoud van wedde, konden functioneren.

De initiatiefnemers stellen dat het experiment positieve resultaten heeft opgeleverd, waarbij onder meer bleek dat de verpleegsters zich in een betere conditie voelden, waardoor het ziekteverlet daalde en de patiëntenzorg verbeterde.

Toch zijn er geen plannen om het experiment verder te zetten, want de zesuren-dag blijkt volgens de verantwoordelijken financieel niet haalbaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

India heeft 97% ongeldige bankbiljetten ingenomen

Indiërs hebben bijna al het geld dat op 8 november ongeldig werd verklaard inmiddels bij de bank ingeleverd, zo schrijft Bloomberg. Dat betekent dat er nauwelijks zwart geld onderschept is, terwijl dat volgens de Indiase regering juist de reden was om alle 500 en 1.000 roepie biljetten te verbieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

15 geheimen waarvan miljonairs niet willen dat jij ze weet

Er zijn veel miljonairs in de wereld. De ene wordt miljonair door heel zuinig te leven, de andere door hard te werken of een eigen bedrijf op te richten, … of gewoon door veel geluk te hebben. Maar de meerderheid wordt miljonair met gezond verstand. Hoe doen ze dat dan?

Er zijn zo’n 100.000 miljonairs in België en 170.000 in Nederland. De kans is dus groot dat er een dicht in je buurt woont of dat je hem/haar kent. En de kans is ook groot dat die mensen er niet uitzien als een miljonair.

Hoe komen ze dan aan zo veel geld?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

Waarom nú het moment is om goud te kopen

Overheden azen op 100% controle over uw financiële situatie

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 januari 2017

China wil uitstroom van geld uit het land indammen

De Chinese regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de geldstroom die het land verlaat beter onder controle te krijgen. Chinese banken moeten daarom met onmiddellijke ingang alle internationale transacties van privé-personen melden, wanneer die de 10.000 dollar overschrijden. China heeft onlangs ook aangekondigd dat de waarde van zijn munt yuan (die elke dag door de Chinese overheid wordt vastgesteld) voortaan minder aan de waarde van de Amerikaanse dollar en meer aan een reeks andere munten zal worden gelinkt.

Dat betekent dat de yuan verder dreigt te dalen indien de waarde van de dollar (zoals dat al een tijd het geval is) blijft stijgen tegenover andere belangrijke munten.