Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 32001 tot 32005
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

'Groei Europa essentieel voor wereldeconomie'

Sterkere economische groei in Europa is van levensbelang voor de hele wereldeconomie. Dat stelde de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zaterdag bij de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: refdag.nl
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Iran wil olie exporteren naar N-Korea

Iran overweegt om olie naar Noord–Korea te exporteren om zo de Iraanse economie er bovenop te helpen. Dat heeft het Iraanse ministerie van olie zaterdag bekendgemaakt. Volgens minister Rostam Ghasemi wordt over de olieleveranties al overleg gevoerd tussen Pyongyang en Teheran.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

IMF leent Tunesië 1,75 miljard dollar

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt de komende 2 jaar 1,75 miljard dollar (1,3 miljard euro) aan kredieten beschikbaar aan Tunesië. Dat maakte het fonds zaterdag bekend.

Bron: blog.nl
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Ook BN’ers blijven met restschulden zitten

Op Bekendeburen.nl zag ik een overzicht van bekende Nederlanders die hun huis onlangs verkocht hebben met een restschuld.

Niemand ontkomt aan het leed dat restschuld heet. Tenminste als de woning verkocht moet worden. De acteur Dirk Jan Zeelenberg heeft begin dit jaar zijn pand aan de Herenmarkt in Amsterdam verkocht voor €1.020.000. Helaas voor hem zat er een hypotheek op het huis van €1.380.000. Hij is blijven zitten met een restschuld van €360.000.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 20 april 2013

Groot-Brittannië naar rechtbank om transactietaks

Groot-Brittannië is van plan de invoer van de financiële transactietaks (FTT) tegen te gaan.

Het land stapt naar het Europees Hof van Justitie om de invoer van de heffing op de handel in financiële producten te voorkomen. De plannen zouden negatief uitpakken voor de banken en financiële instanties in landen die niet aan de taks meedoen.