Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32026 tot 32030
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Schroders wil Europese QE tegen deflatie

De ECB moet meer doen om de economie te stimuleren dan het verlagen van de rente. Het is tijd dat ECB-president Mario Draghi de confrontatie met Duitsland aangaat en kwantitatieve verruiming op de agenda zet.

Hoewel het direct financieren van Europese overheden via de ECB volgens het EU-verdrag verboden is, meent Zangana dat Draghi inmiddels een goed alibi heeft om zich daar toch sterk voor te maken: de snel dalende inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Waarom bankiers niet kunnen leven van 1 miljoen per jaar

Bankiers hebben een diepe psychologische nood aan geld. Op de Huffington Post staat uitgelegd waarom de grote bankiers het tegenwoordig zo moeilijk hebben op rond te komen nadat hun salarissen ‘beperkt’ werden na de financiële crisis. Het is niet gemakkelijk om te leven van slecht 1 miljoen dollar, pond, euro,... per jaar.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Lafontaine: catastrofale munt moet opgebroken worden

"The economic situation is worsening from month to month, and unemployment has reached a level that puts democratic structures ever more in doubt," he said.

"The Germans have not yet realised that southern Europe, including France, will be forced by their current misery to fight back against German hegemony sooner or later," he said, blaming much of the crisis on Germany's wage squeeze to gain export share.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Column Kees de Kort | Jeugdwerkloosheid VS is serieus probleem

"Met een beetje fantasie kan je er een plusje van maken. De Amerikaanse bevolking neemt per jaar toe. Wat je ziet gebeuren in de Amerikaanse economie is dat die toename macro-economisch wordt opgevangen door de groei van de arbeidsmarkt. Dat is een hele tijd niet zo geweest en is wel een plusje."Hij gaat verder: "Maar als je kijkt naar wie er nou een baan krijgen, wordt het verhaal totaal anders. Tweederde van alle nieuwe banen gaat naar 55+ers. Het is nog erger: het aantal 65+ers dat een baan krijgt is hoger dan het aantal jongeren onder de 25. Dat betekent dat de jeugdwerkloosheid een serieus probleem is."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Draghi overweegt negatieve rente. Even kijken naar de mogelijke gevolgen

De ECB liet vorige week verstaan negatieve rentes te overwegen.

Banken stallen nu hun excessieve cash bij de centrale bank en dat is niet goed voor de economie. Het is beter dat banken deze middelen uitlenen en zo de economische motor smeren.

Als de ECB echter een negatieve rente invoert, zegt men in feite tegen banken: "jullie moeten nu betalen om je geld bij de ECB te plaatsen".