Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 32051 tot 32055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Deze trade doet het al 13 jaar 9 % beter dan de markt

Soms moet je niet ver gaan zoeken naar een goede investering. Onderstaande strategie klopt de markt sinds 2000 gemiddeld met 9 % per jaar en je kunt ze in een muisklik realiseren. Zo simpel kan het soms zijn. Dit jaar kan deze strategie een stijging van 15 % voorleggen, beter dan de meeste indexen. Aandelen van bedrijven die eigen aandelen inkopen, presteren beter dan de rest.

Bedrijven die eigen aandelen kopen op de markt, ondersteunen de beurskoers. Dat is het eerste voordeel. Als die bedrijven de opgekochte aandelen later vernietigen, creëert dit extra aandeelhouderswaarde, zonder dat de overheid dit kan belasten.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Japan: McDonalds verhoogt de hamburgerprijzen met 20%

As we have been warning for a while now, Japan wanted inflation and is certainly getting it, just in all the wrong places.

While Abe has been desperate to transfer the collapse in the yen and the (transitory) surge in the Nikkei to the all important increase in wages, and the much sought-after wealth effect, the reality is that corporate input costs are rising far faster than revenues, and wages will be the last thing profit and earnings-conscious companies raise.

Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Goud & zilver

Goud & zilver

Wow, wat een week! Ik hoor het mezelf nog zeggen exact zeven dagen geleden op vrijdagochtend: “(..) .er ligt een stevige bodemzone voor zilver op 26,50 dollar per troy ounce. “ Nog voor ik positie kon innemen knakte edelmetaal als een rietje en de rest is geschiedenis.

Bron: rendement.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

OR'en vrezen voor pensioen door sociaal akkoord

Vaknieuws OR Rendement OR’en vrezen voor pensioen door sociaal akkoord 19 april 2013 - De OR’en van 20 grote organisaties waarschuwen naar aanleiding van de plannen in het sociaal akkoord voor een flinke daling van de pensioenuitkeringen. Deze dalingen zullen het gevolg zijn van de afspraken die in het sociaal akkoord zijn gemaakt. Hierin wordt het maximale opbouwpercentage voor pensioenen namelijk met 0,4% verlaagd.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

'Hedgefondsen achter koersval goud'

De scherpe daling van de goudprijs is waarschijnlijk veroorzaakt door een of meerdere hedgefondsen.

Dat zei Nick Brooks, hoofd onderzoek en beleggingsstrategie van ETF Securities tijdens een bijeenkomst voor relaties in Amsterdam.