Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32056 tot 32060
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

RBS-topman: bedrijven durven niet te lenen

Dat de kredietverlening aan het Britse bedrjfsleven nog altijd op een laag pitje staat, ligt niet aan de banken. Bedrijven durven zelf geen nieuwe financiƫle verplichtingen aan te gaan. Dat zegt topman Stephen Hester van Royal Bank of Scotland (RBS) in een zondag gepubliceerd interview met The Sunday Times.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

Over schulden, aflossen en de geldhoeveelheid

Een goed stukje economische theorie van Merijn Knibbe op Luxetveritas.nl. Het artikel begint met een citaat van Milton Friedman:

I know of no severe depression, in any country or any time, that was not accompanied by a sharp decline in the stock of money and equally of no sharp decline in the stock of money that was not accompanied by a severe depression.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

Geldtekort Suriname ondanks voorspoed

Aan de ene kant een hoge waardering van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) voor Suriname, aan de andere kant de regering-Bouterse die een tekort heeft aan contant geld. De regering probeert de uitgaven acuut te remmen door bijvoorbeeld dienstauto's niet meer te laten tanken en aannemers later te betalen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

Huizenmarkt uit de slop?

Er gaan steeds meer geluiden op dat de huizenmarkt zich in 2014 gaat stabiliseren. Persoonlijk ga ik daar ook volledig vanuit, maar de praktijk moet het nog uitwijzen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 5 mei 2013

Goud en zilver report (Week 18)

Het wekelijkse overzicht van de goud- en zilverprijzen. De afgelopen week bleven de prijzen netto vrijwel onveranderd, ondanks slechte banencijfers van loonstrookjesverwerker ADP en een voortzetting van het soepele monetaire beleid van de Fed en de ECB. Ondertussen neemt de inflatie af. Is dat een verklaring voor het matige rendement van goud van de laatste tijd?